כולנו מכירים את המאפה הנהדר והטעים הזה
שמגיע אלינו מהמטבח הטורקי ..
משתפת אתכם במתכון מפנק לכל המשפחה
עכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מהמעדן הזה
בגרסא ביתית וטעימה ביותר :)
לבצק:
4 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית דבש
חצי כף מלח
2 כפות שמן זית
1 ושלושת רבעי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
לשכבת הבשר:
בשר בקר טחון-500 גרם
שומן כבש-50 גרם לפחות
1 בצל גדול (קצוץ דק)
3-4 שיני שום כתושות
רבע פלפל ירוק חריף קטן(קצוץ דק)
1 עגבניה גדולה(פרוסה מעט גס לרבעי טבעות)
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט לבישול
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה.את השמן והמלח
מוסיפים לקראת הסוף,וממשיכים ללוש(כ-10 דקות)עד
שנוצר בצק רך אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
2.מכינים את שכבת הבשר:מאדים את הבשר במחבת
(עם ציפוי טפלון/קרמי),מוסיפים את שומן הכבש,
מערבבים ומפוררים.ברגע שהבשר משנה את צבעו
מוסיפים בצל,פלפל ירוק חריף,שום ותבלינים,וממשיכים
לאדות כ-5 דקות.בסוף מוסיפים רסק עגבניות,פרוסות
עגבניה ופטרוזיליה,וממשיכים באידוי במשך עוד כ-3
דקות וזה מוכן.
3.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים
ל-10 כדורים.מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
4.משטחים או מרדדים כל כדור לעלה דק(כחצי ס"מ),
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים
כ-10 דקות.בידיים משומנות לוחצים בעזרת האצבעות
ויוצרים גומות במרכז הבצק.מפזרים בשכבה אחידה
כ-2 כפות גדושות מהבשר שהכנו(משאירים שולי
בצק נקיים).
בהצלחה ובתיאבון !
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
4 וחצי כוסות קמח
לשכבת הבשר:
בשר בקר טחון-500 גרם
שומן כבש-50 גרם לפחות
1 בצל גדול (קצוץ דק)
3-4 שיני שום כתושות
1 עגבניה גדולה(פרוסה מעט גס לרבעי טבעות)
כף רסק עגבניות
1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
שנוצר בצק רך אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
(עם ציפוי טפלון/קרמי),מוסיפים את שומן הכבש,
בצק נקיים).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה