יום שישי, 17 בינואר 2014

ממתק שומשום עם בוטנים ודבש









             כולנו מכירים מילדות את השומשומיות
          המתוקות והטעימות..
          שילבתי מרכיבים נוספים כמו בוטנים
          ודבש שמוסיפים ומעשירים מאוד..
          ההכנה הביתית קלה,טעימה וכמובן
          בריאה יותר..תיהנו :)


            מצרכים:


            2 כוסות שומשום(קלוי מעט)
            2 כוסות חצאי בוטנים(קלופים וקלויים)
            2/3 כוס דבש
            1/2 כוס סוכר
            כף מיץ לימון


 
            הכנה:

    
          1.יוצקים את הדבש למחבת יציקה
             (ציפוי טפלון/קרמי).מפזרים מעל את
             הסוכר ומקרמלים על אש בינונית עד
             המסה מלאה של הסוכר וקבלת צבע
             ענברי בהיר.מוסיפים כף מיץ לימון
             ומערבבים.
          2.מוסיפים מיד את השומשום והבוטנים,
             ועל אש קטנה מערבבים היטב כדקה
             עם הקרמל שהכנו ומורידים מהאש.
          3.מעבירים מיד על נייר אפייה שהרטבנו
             במעט מים ומצננים מעט.
             בעזרת ידיים רטובות משטחים מעט
             את העיסה,מכסים מעל בנייר אפייה
             נוסף וממשיכים לשטח ולרדד בעזרת
             מערוך לעובי הרצוי.
          4.כל עוד העיסה פושרת חותכים בעזרת
             סכין למעויינים(או בצורה שרוצים)
             ומניחים על צלחות הגשה.


           * טיפ: בשביל לשמור על הטריות אפשר
                    לעטוף את צלחות ההגשה בניילון
                    נצמד או להעביר את הממתקים
                    לכלי אטום.


       




          
                                  נשנוש טעים לכל עת
                                      פשוט מעדן!





             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישו
ר הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4781








_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה