כולנו מכירים מילדות את השומשומיות
המתוקות והטעימות..
שילבתי מרכיבים נוספים כמו בוטנים
ודבש שמוסיפים ומעשירים מאוד..
ההכנה הביתית קלה,טעימה וכמובן
בריאה יותר..תיהנו :)
מצרכים:
2 כוסות שומשום(קלוי מעט)
2 כוסות חצאי בוטנים(קלופים וקלויים)
2/3 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
כף מיץ לימון
הכנה:
1.יוצקים את הדבש למחבת יציקה
(ציפוי טפלון/קרמי).מפזרים מעל את
הסוכר ומקרמלים על אש בינונית עד
המסה מלאה של הסוכר וקבלת צבע
ענברי בהיר.מוסיפים כף מיץ לימון
ומערבבים.
2.מוסיפים מיד את השומשום והבוטנים,
ועל אש קטנה מערבבים היטב כדקה
עם הקרמל שהכנו ומורידים מהאש.
3.מעבירים מיד על נייר אפייה שהרטבנו
במעט מים ומצננים מעט.
בעזרת ידיים רטובות משטחים מעט
את העיסה,מכסים מעל בנייר אפייה
נוסף וממשיכים לשטח ולרדד בעזרת
מערוך לעובי הרצוי.
4.כל עוד העיסה פושרת חותכים בעזרת
סכין למעויינים(או בצורה שרוצים)
ומניחים על צלחות הגשה.
* טיפ: בשביל לשמור על הטריות אפשר
לעטוף את צלחות ההגשה בניילון
נצמד או להעביר את הממתקים
לכלי אטום.
נשנוש טעים לכל עת
פשוט מעדן!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4781
2 כוסות שומשום(קלוי מעט)
2 כוסות חצאי בוטנים(קלופים וקלויים)
2/3 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
כף מיץ לימון
הכנה:
(ציפוי טפלון/קרמי).מפזרים מעל את
הסוכר ומקרמלים על אש בינונית עד
המסה מלאה של הסוכר וקבלת צבע
ענברי בהיר.מוסיפים כף מיץ לימון
ומערבבים.
2.מוסיפים מיד את השומשום והבוטנים,
ועל אש קטנה מערבבים היטב כדקה
עם הקרמל שהכנו ומורידים מהאש.
3.מעבירים מיד על נייר אפייה שהרטבנו
במעט מים ומצננים מעט.
בעזרת ידיים רטובות משטחים מעט
את העיסה,מכסים מעל בנייר אפייה
נוסף וממשיכים לשטח ולרדד בעזרת
מערוך לעובי הרצוי.
4.כל עוד העיסה פושרת חותכים בעזרת
סכין למעויינים(או בצורה שרוצים)
ומניחים על צלחות הגשה.
* טיפ: בשביל לשמור על הטריות אפשר
לעטוף את צלחות ההגשה בניילון
נצמד או להעביר את הממתקים
לכלי אטום.
פשוט מעדן!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4781
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה