דפים

יום חמישי, 27 בפברואר 2014

עוגת גבינה עם אוראו








             אין על הטעם של עוגות הגבינה האפויות!
          משתפת אתכם במתכון לעוגת גבינה
          קלאסית שבה שילבתי גם שברי עוגיות
          אוראו..למראה וטעם עשיר ומיוחד..תיהנו :)

      
           מצרכים:

           750 גרם גבינה לבנה
           1 שמנת חמוצה
           5 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
           3/4 כוס סוכר
           גרידת לימון מחצי הפרי
           5 עוגיות אוראו (שבורות גס)
           3 כפות גדושות קורנפלור
           3 כפות גדושות פודינג וניל

           חומרים לשכבת בסיס:
           (אופציה שהיא לא חובה)

           250 גרם עוגיות פתיבר בטעם שוקולד(טחונות)
           100 גרם חמאה מומסת
           4 כפות חלב
           *(מערבבים הכל יחד משטחים ומהדקים
             בבסיס התבנית).


            הכנה:

           1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה
              חצי כוס סוכר.ממשיכים להקציף עד שנוצר
              קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
           2.בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית
              חלמונים עם רבע כוס סוכר,גבינה לבנה,
              שמנת חמוצה וגרידת לימון.
              בסוף מוסיפים את היבשים:קורנפלור
              ופודינג וניל.ממשיכים לערבב עד שהתערובת
              אחידה וללא גושים.
           3.מערבבים יחד את קצף החלבונים ואת
              תערובת הגבינה בתנועות קיפול בעזרת מרית.
           4.יוצקים לתבנית עגולה משומנת קוטר 26
              (אפשר גם תבנית מרובעת בינונית חד פעמית)
              חצי מתערובת הגבינה והחלבונים,מפזרים
              מעל את עוגיות האוראו ושוב יוצקים מעל
              את שאר התערובת.
           5.מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור
              ואופים כשעה ורבע (תלוי בתנור).
              תחילה אופים בחום של 220 מעלות(לא טורבו)
              כרבע שעה עד שהעוגה תופחת ומזהיבה מלמעלה.
              מוציאים את העוגה,מעבירים סכין ומשחררים
              מהדפנות(מונע סדקים ושומר על גובה העוגה).
              מורידים את החום ל-170מעלות(לא טורבו)
              וממשיכים לאפות עוד כשעה.לאחר כיבוי התנור
              משאירים את העוגה בתנור עוד כחצי שעה לפחות
              מבלי לפתוח את הדלת.
       
       
              טיפ: * בשביל לשמור על דפנות לבנות
                       של העוגה אפשר לעטוף ולצפות את
                       התבנית העגולה בנייר כסף מבחוץ.
                     * לאחר צינון העוגה אפשר לבזוק
                       אבקת סוכר מעל,או לצפות בקרם
                       שמנת ולקשט מעל עם שברי עוגיות
                       אוראו או עם פירורי שוקולד וכדומה..
                     
         
               

                                כך נראית העוגה עם שכבת הבסיס:
            

              



                                      יופי של עוגת גבינה
                                      קלאסית,מיוחדת וכמובן טעימה.
                                      בתיאבון!
       
             
   
       
       

            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3201







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה