תבשיל מעולה וטעים שמגיע אלינו
מהמטבח הטריפוליטאי הנפלא!
הכנתי את המפרום בצורת "סירות"
וכמובן ברוטב עגבניות פיקנטי משגע..
משתפת גם אתכם..תיהנו :)
מצרכים:
8 תפוחי אדמה בגודל בינוני(1.200 ק"ג בערך)
3 כפות קמח(לציפוי)
1 ביצה טרופה(לציפוי)
מלית הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה M
1 בצל(מגורד דק בפומפייה)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה(רק עלים)
1/4 צרור כוסברה קצוצה(רק עלים)
2 כפות פירורי לחם
1 שן שום כתושה
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
כפית מלח(לפי הטעם)
הרוטב:
2 כפות שמן קנולה
1 בצל (קצוץ דק)
2 שיני שום פרוסות
4 עגבניות(ללא הקליפה וקצוצות דק)
קורט סוכר
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כף אריסה
כפית גדושה זרעי כמון כתושים
1/2 כף אבקת מרק עוף
2 כוסות מים(לפי הצורך)
2 פלפלים אדומים מיובשים
הכנה:
1.מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למלית
הבשר יחד.מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה
לספיגת טעמים.
2.בינתיים את תפוחי האדמה קולפים וחוצים
לאורכם.מרוקנים את פנים תפוחי האדמה
בעזרת כלי מיוחד או סכין.
3.ממלאים את "סירות" תפוחי האדמה במלית
הבשר ומהדקים היטב.
4.טובלים בקמח רק את הצד עם מלית הבשר,
אח"כ טובלים בביצה הטרופה משני הצדדים.
מטגנים(מתחילים מהצד הממולא)עד הזהבה
משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
5.מכינים את הרוטב:בסיר סוטג' רחב מטגנים
את הבצל ב-2 כפות שמן עד הזהבה,מוסיפים
שום ומטגנים עוד כדקה,מוסיפים פפריקה
וזרעי כמון לשמן(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
מוסיפים עגבניות וקורט סוכר,ומבשלים עד
ריכוך קל.
6.מוסיפים אריסה ואבקת מרק עוף,ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים,מערבבים
ומסדרים את "סירות" המפרום בתוך הסיר.
7.מוסיפים מעל 2 פלפלים אדומים מיובשים
ומבשלים כ-40 דקות,תחילה כ-10 דקות על
אש בינונית,אח"כ כ-30 דקות על אש קטנה
עד צמצום והסמכת הרוטב(באמצע הבישול
אפשר להרים את הסיר ובתנועות סיבוביות
לנער את הרוטב מעל "סירות" המפרום.
יופי של תבשיל שיתאים
גם לשבת או לחג..
ועל הטעם אין מה לדבר..בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4935
מצרכים:
1 ביצה טרופה(לציפוי)
מלית הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה M
1 בצל(מגורד דק בפומפייה)
1/4 צרור כוסברה קצוצה(רק עלים)
2 כפות פירורי לחם
1 שן שום כתושה
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
כפית מלח(לפי הטעם)
הרוטב:
2 כפות שמן קנולה
1 בצל (קצוץ דק)
2 שיני שום פרוסות
4 עגבניות(ללא הקליפה וקצוצות דק)
קורט סוכר
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כף אריסה
כפית גדושה זרעי כמון כתושים
1/2 כף אבקת מרק עוף
2 כוסות מים(לפי הצורך)
2 פלפלים אדומים מיובשים
הכנה:
1.מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למלית
הבשר יחד.מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה
2.בינתיים את תפוחי האדמה קולפים וחוצים
לאורכם.מרוקנים את פנים תפוחי האדמה
בעזרת כלי מיוחד או סכין.
3.ממלאים את "סירות" תפוחי האדמה במלית
הבשר ומהדקים היטב.
4.טובלים בקמח רק את הצד עם מלית הבשר,
אח"כ טובלים בביצה הטרופה משני הצדדים.
מטגנים(מתחילים מהצד הממולא)עד הזהבה
משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
5.מכינים את הרוטב:בסיר סוטג' רחב מטגנים
את הבצל ב-2 כפות שמן עד הזהבה,מוסיפים
שום ומטגנים עוד כדקה,מוסיפים פפריקה
וזרעי כמון לשמן(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
מוסיפים עגבניות וקורט סוכר,ומבשלים עד
ריכוך קל.
6.מוסיפים אריסה ואבקת מרק עוף,ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים,מערבבים
ומסדרים את "סירות" המפרום בתוך הסיר.
7.מוסיפים מעל 2 פלפלים אדומים מיובשים
ומבשלים כ-40 דקות,תחילה כ-10 דקות על
אש בינונית,אח"כ כ-30 דקות על אש קטנה
גם לשבת או לחג..
ועל הטעם אין מה לדבר..בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4935
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה