בצורה מאורכת-"שוטיס פורי"
או בצורה של פיתה-"לוואשי"
לחם טעים ביותר שאי אפשר שלא לאהוב..
נמצא כמובן באופן קבע על שולחן האוכל
לצד המנות הגיאורגיות לארוחה מושלמת..תיהנו :)
מצרכים:
1 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן קנולה(+כף למריחה על פני הבצק)
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
2 וחצי עד 3 כוסות מים פושרים
הכנה:
1.בקערה מערבבים קמח,שמרים וסוכר יחד,
ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.לקראת הסוף
מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש לבצק
חלק ורך אך לא דביק מדי.
מורחים מעט שמן(כף)על פני הבצק,מכסים
ומתפיחים כשעה.
2.מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים
1 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן קנולה(+כף למריחה על פני הבצק)
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
2 וחצי עד 3 כוסות מים פושרים
הכנה:
1.בקערה מערבבים קמח,שמרים וסוכר יחד,
ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.לקראת הסוף
מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש לבצק
חלק ורך אך לא דביק מדי.
מורחים מעט שמן(כף)על פני הבצק,מכסים
ומתפיחים כשעה.
2.מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומתפיחים
שוב כחצי שעה.
3.מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים.לשים
כל חלק לכדורים,מכסים ומתפיחים כ-20 דקות.
4.מרטיבים או טובלים כל כדור בקערה עם מים,
מותחים מהצדדיםׁ(בזהירות בכדי לשמור על
אווריריות הבצק)ומניחים על תבנית משומנת
וחמה(אם יש כדאי לאפות על תבנית מברזל
יצוק).
5.אם רוצים להכין לחם לוואשי(לחם שצורתו
כמו פיתה)-מחלקים את הבצק ל-4 עד 5
חלקים,ולאחר התפחת הכדורים משטחים
אווריריות הבצק)ומניחים על תבנית משומנת
וחמה(אם יש כדאי לאפות על תבנית מברזל
יצוק).
5.אם רוצים להכין לחם לוואשי(לחם שצורתו
כמו פיתה)-מחלקים את הבצק ל-4 עד 5
חלקים,ולאחר התפחת הכדורים משטחים
כל כדור בידיים לצורה של פיתה גדולה,
משהים כ-10 דקות ובידיים רטובות יוצרים
גומות.
6.אופים בחום של 200 מעלות עד הזהבה-
כרבע שעה.
גומות.
6.אופים בחום של 200 מעלות עד הזהבה-
כרבע שעה.
לחם שצורתו כמו פיתה-"לוואשי":
יופי של לחם
בהצלחה ובתיאבון!
בהצלחה ובתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה