מאפה בייגלה ביתי מתוק וטעים טעים..
פינוק אמיתי לכל המשפחה..תיהנו :)
לבצק:
(כ-10-12 יחידות)
4 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
80 גרם מרגרינה מזולה,רכה(או שליש כוס שמן)
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה M
כפית גדושה דבש
חצי כפית מלח
כפית גרידת לימון
1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
לסירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
לציפוי:
(כ-10-12 יחידות)
4 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
80 גרם מרגרינה מזולה,רכה(או שליש כוס שמן)
רבע כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 ביצה M
כפית גדושה דבש
חצי כפית מלח
כפית גרידת לימון
1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
לסירופ:
כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים וכפית שמן
2 כפות שומשום או פרג(לא חובה)
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק(את המלח וגרידת
הלימון מוסיפים לקראת הסוף)לבצק רך
אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
2.על משטח מעט משומן מחלקים את הבצק
ל-10-12 כדורים.מכסים ומשהים כ-20 דקות.
3.מגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך בקוטר
של כס"מ ומקפלים לחצי.כורכים לצורת
בורג,סוגרים ומהדקים מעט.
4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
ומשהים כ-20 דקות.
5.בינתיים מכינים סירופ:מרתיחים את המים
והסוכר על אש קטנה כ-8 דקות(את תמצית
הוניל מוסיפים לקראת הסוף).
6.מורחים על הבייגלה ביצה טרופה,מפזרים
שומשום ואופים בחום של 170 מעלות
כ-15-20 דקות עד הזהבה.
7.מברישים את הבייגלה החם בסירופ שהכנו.
מגישים ונהנים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5266
מממממש טעים.. מתוק במידה והבצק רך כל כך!!! מומלץ
השבמחק