יום שני, 12 במאי 2014

בייגלה מתוק




                מאפה בייגלה ביתי מתוק וטעים טעים..
         פינוק אמיתי לכל המשפחה..תיהנו :)




               לבצק:
          (כ-10-12 יחידות)

          4 וחצי כוסות קמח
          כף שמרים יבשים
          80 גרם מרגרינה מזולה,רכה(או שליש כוס שמן)
          רבע כוס סוכר
          1 סוכר וניל
          1 ביצה M
          כפית גדושה דבש
          חצי כפית מלח
          כפית גרידת לימון
          1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)

          לסירופ:

          כוס מים
          חצי כוס סוכר
          כפית תמצית וניל

          לציפוי:

          ביצה טרופה עם כף מים וכפית שמן
          2 כפות שומשום או פרג(לא חובה)

          הכנה:

          1.לשים את חומרי הבצק(את המלח וגרידת
             הלימון מוסיפים לקראת הסוף)לבצק רך
             אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
          2.על משטח מעט משומן מחלקים את הבצק
             ל-10-12 כדורים.מכסים ומשהים כ-20 דקות.                   
          3.מגלגלים כל כדור בצק לנקניק ארוך בקוטר
             של כס"מ ומקפלים לחצי.כורכים לצורת
             בורג,סוגרים ומהדקים מעט.
          4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
             ומשהים כ-20 דקות.
          5.בינתיים מכינים סירופ:מרתיחים את המים
             והסוכר על אש קטנה כ-8 דקות(את תמצית
             הוניל מוסיפים לקראת הסוף).
          6.מורחים על הבייגלה ביצה טרופה,מפזרים
             שומשום ואופים בחום של 170 מעלות
             כ-15-20 דקות עד הזהבה.
          7.מברישים את הבייגלה החם בסירופ שהכנו.
             מגישים ונהנים-בתיאבון!


           

                             
          

             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5266                 



_________________________________________________________________

תגובה 1:

  1. מממממש טעים.. מתוק במידה והבצק רך כל כך!!! מומלץ

    השבמחק