פרשקי-אחד המאכלים המוכרים והטעימים
מהמטבח הגיאורגי(המאכל קיים ומשותף לכמה
מעדות מזרח אירופה והקווקז).
במטבח הגיאורגי מכינים במגוון רחב של סוגי
מלית.מלית הגבינות טעימה במיוחד ודומה
מאוד למלית של החצ'פורי..פשוט מעדן,תיהנו :)
לבצק:
4 כוסות קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כפית גדושה סוכר
חצי כף מלח
4 כוסות קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כפית גדושה סוכר
חצי כף מלח
1 ביצה L
חצי כף וודקה
2 כפות שמן קנולה
1 ורבע כוסות מים פושרים
חצי כף וודקה
2 כפות שמן קנולה
1 ורבע כוסות מים פושרים
למלית הגבינות:
250 גרם גבינת כנען
250 גרם גבינת חמד(מפוררת)
50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
2 כפות גדושות גבינת קוטג'
כף קמח
1 ביצה L
* שמן לטיגון בערך כוס
הכנה:
1.מערבבים קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים
גומה,ומוסיפים ביצה,וודקה ומים פושרים
בהדרגה.מלח ושמן מוסיפים לקראת הסוף
וממשיכים ללוש לפחות כ-8-10 דקות
ליצירת בצק רך וגמיש,אך לא דביק.מכסים
ומתפיחים כשעה.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ.קורצים
עיגולים(את השאריות מגלגלים לכדורים)
ומשהים כ-10 דקות.
3.משטחים או מרדדים כל עיגול בצק,מניחים
במרכז בערך כף ממלית הגבינות(לאחר
שערבבנו את הגבינות עם הקמח והביצה),
סוגרים ומהדקים לצורת סירה(אפשר להדק
בצורה פשוטה,או ליצור מעין צמה ע"י יצירת
קיפול קטן ולחיצה פעם מימין ופעם משמאל).
4.משהים שוב כ-10 דקות ומטגנים עד הזהבה
משני הצדדים.מוציאים לנייר סופג,מגישים
חם ונהנים.
יופי של פרשקי גבינות
מעדן-בתיאבון!
250 גרם גבינת כנען
250 גרם גבינת חמד(מפוררת)
50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
2 כפות גדושות גבינת קוטג'
כף קמח
1 ביצה L
* שמן לטיגון בערך כוס
הכנה:
1.מערבבים קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים
גומה,ומוסיפים ביצה,וודקה ומים פושרים
בהדרגה.מלח ושמן מוסיפים לקראת הסוף
וממשיכים ללוש לפחות כ-8-10 דקות
ליצירת בצק רך וגמיש,אך לא דביק.מכסים
ומתפיחים כשעה.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
ומרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ.קורצים
עיגולים(את השאריות מגלגלים לכדורים)
ומשהים כ-10 דקות.
3.משטחים או מרדדים כל עיגול בצק,מניחים
במרכז בערך כף ממלית הגבינות(לאחר
שערבבנו את הגבינות עם הקמח והביצה),
סוגרים ומהדקים לצורת סירה(אפשר להדק
בצורה פשוטה,או ליצור מעין צמה ע"י יצירת
קיפול קטן ולחיצה פעם מימין ופעם משמאל).
4.משהים שוב כ-10 דקות ומטגנים עד הזהבה
משני הצדדים.מוציאים לנייר סופג,מגישים
חם ונהנים.
יופי של פרשקי גבינות
מעדן-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5314
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5314
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה