פעמים רבות אנחנו מחפשים להכין משהו מתוק
וטעים לנשנוש ואפילו לאירוח,אך יחד עם זאת
קל ומהיר להכנה.
אצבעות מתוקות,קראנצ'יות וטעימות מבצק עלים,
שקדים גרוסים,סוכר וקינמון..תיהנו :)
מצרכים:
(כ-30 יחידות)
1 ק"ג בצק עלים
(כ-30 יחידות)
1 ק"ג בצק עלים
למלית:
2 כוסות שקדים(גרוסים דק)
3/4 כוס סוכר דמררה(או רגיל)
1 שקית סוכר וניל
כפית גדושה קינמון(לפי הטעם)
1 חלבון מביצה M
לציפוי:
1 חלבון מביצה M
2 כוסות שקדים(גרוסים דק)
3/4 כוס סוכר דמררה(או רגיל)
1 שקית סוכר וניל
כפית גדושה קינמון(לפי הטעם)
1 חלבון מביצה M
לציפוי:
1 חלבון מביצה M
4 כפות סוכר דמררה
הכנה:
1.פורסים את הבצק על שולחן עבודה ומחלקים
ל-2.חלק אחד מגלגלים ברפרוף ושומרים
בינתיים במקרר.
2.מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים
את הבצק לעלה מלבני דק יותר(כ-35 ס"מ רוחב
על כ-70 ס"מ אורך).בעזרת גלגלת פיצה
יוצרים 3 רצועות לאורך ו-5 לרוחב(כעת יש
לנו 15 רצועות בצק מלבניות קטנות).
3.מפזרים על כל עלה מלבני כפית גדושה בערך
מהמלית(לאחר שערבבנו את חומרי המלית יחד).
מניחים בקצה אחד לאורך שיפוד עבה(לא חובה),
1.פורסים את הבצק על שולחן עבודה ומחלקים
ל-2.חלק אחד מגלגלים ברפרוף ושומרים
בינתיים במקרר.
2.מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים
את הבצק לעלה מלבני דק יותר(כ-35 ס"מ רוחב
על כ-70 ס"מ אורך).בעזרת גלגלת פיצה
יוצרים 3 רצועות לאורך ו-5 לרוחב(כעת יש
לנו 15 רצועות בצק מלבניות קטנות).
3.מפזרים על כל עלה מלבני כפית גדושה בערך
מהמלית(לאחר שערבבנו את חומרי המלית יחד).
מניחים בקצה אחד לאורך שיפוד עבה(לא חובה),
מגלגלים ושולפים את השיפוד(יוצר מעין מראה
מקומט).
4.עושים את אותם שלבים עם הבצק ששמרנו
במקרר.
5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים,
מורחים חלבון ביצה מעל ומפזרים סוכר דמררה.
אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה.
מקומט).
4.עושים את אותם שלבים עם הבצק ששמרנו
במקרר.
5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים,
מורחים חלבון ביצה מעל ומפזרים סוכר דמררה.
אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה.
יופי של מתוקים
קלים להכנה וטעימים-בתיאבון!
קלים להכנה וטעימים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5750
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5750
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה