לאחר ששיתפתי אתכם בכמה וורסיות
של העוגיות המיוחדות,המוכרות והטעימות
האלה משתפת אתכם במתכון נוסף.הפעם,
בצורת רולדות,בהשראת המטבח המצרי.
קלות להכנה וכמובן אין על הטעם שלהן..תיהנו :)
לבצק:
(כ-60 עוגיות)
400 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה),רכה
5 כוסות קמח
2/3 כוס סולת(או קמח רגיל)
כפית גדושה אבקת אפייה
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים
קורט מלח
2 טיפות מי ורדים
למלית:
2 אריזות וואקום של תמרים מגולענים
כפית גדושה קינמון
שקית סוכר וניל
שליש כוס מיץ תפוזים(רצוי סחוט טרי)
4 כפות שמן קנולה
* 3 כפות אבקת סוכר לבזיקה(כ-50 גרם)
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,סולת,אבקת אפייה
וקורט מלח יחד,מוסיפים חמאה ויוצרים
תערובת פירורית.מוסיפים מי ורדים,שמן
ומים ולשים רק עד קבלת בצק אחיד.
2.מחלקים את הבצק ל-4 כדורים,מקמחים מעט,
עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.
3.מכינים את המלית:מרככים את התמרים במיקרו
כדקה-שתיים(קודם כל,יש לנקות את התמרים
מעודף חרצנים),או על אש קטנה על הגז כ-5
דקות.מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
היטב.
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק,מורחים
רבע מהמלית(המלית עשירה וסמיכה.אפשר
לשטח גם בעזרת הידיים.גם אם נשארו קטעי
בצק בלי המלית זה בסדר)ומגלגלים לרולדה.
5.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.בעזרת
צבתית למעמולים צובטים במרווחים קטנים
סביב ולאורך הרולדה.
6.קורצים מכל רולדה כ-15 עוגיות ואופים בחום
של 180 מעלות כ-25 דקות.מצננים,מפרידים
בעזרת סכין ובוזקים אבקת סוכר.
לפני אפייה:
אין על העוגיות האלה
מעדן-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5770
(כ-60 עוגיות)
400 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה),רכה
5 כוסות קמח
2/3 כוס סולת(או קמח רגיל)
כפית גדושה אבקת אפייה
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים
קורט מלח
2 טיפות מי ורדים
למלית:
2 אריזות וואקום של תמרים מגולענים
כפית גדושה קינמון
שקית סוכר וניל
שליש כוס מיץ תפוזים(רצוי סחוט טרי)
4 כפות שמן קנולה
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,סולת,אבקת אפייה
וקורט מלח יחד,מוסיפים חמאה ויוצרים
תערובת פירורית.מוסיפים מי ורדים,שמן
ומים ולשים רק עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים.
3.מכינים את המלית:מרככים את התמרים במיקרו
כדקה-שתיים(קודם כל,יש לנקות את התמרים
מעודף חרצנים),או על אש קטנה על הגז כ-5
דקות.מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
היטב.
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק,מורחים
רבע מהמלית(המלית עשירה וסמיכה.אפשר
לשטח גם בעזרת הידיים.גם אם נשארו קטעי
בצק בלי המלית זה בסדר)ומגלגלים לרולדה.
5.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.בעזרת
צבתית למעמולים צובטים במרווחים קטנים
סביב ולאורך הרולדה.
6.קורצים מכל רולדה כ-15 עוגיות ואופים בחום
של 180 מעלות כ-25 דקות.מצננים,מפרידים
בעזרת סכין ובוזקים אבקת סוכר.
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5770
היי, חותכים לפני האפייה?
השבמחקהיי רחל,
השבמחקלשאלתך:כן,קורצים עוגיות לפני אפייה ולאחר האפייה מצננים ומפרידים..בהצלחה! :)
אפשר להשתמש בממרח תמרים?תודה
השבמחקהיי רחל,בעיקרון זה אפשרי..
השבמחקממרח התמרים לח יותר ולכן הייתי ממליצה למרוח שכבה דקה על סוג הבצק הזה
ולפזר מעט אגוזים קצוצים מעל.בהצלחה!
אפשר חבילה אחת של תמרים בוואקום 2 זה הרבה מדי מתוק יותר מדי אפשרי רק חבילה?
השבמחק