פיתה במלית פיצה מגניבה וטעימה טעימה
שהילדים בטוח יאהבו וישמחו לקחת
לבית הספר.אז למה שלא נפתיע אותם?
ובעצם גם אנחנו נשמח לקבל פיתה כזאת,לא :)
לבצק:
(ל-10 פיתות)
3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
חצי גביע שמנת 9%
כפית דבש
חצי כף סוכר
כפית גדושה מלח
2 כפות שמן זית
כוס מים פושרים(לפי ספיגה)
למלית:
250 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
70 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
רבע כוס טבעות זיתים שחורים/ירוקים(קצוצים)
לרוטב:
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 כפות מים
כפית אורגנו יבש
חצי כף שמן זית
מצרכים נוספים:
3 כפות שומשום
כף קצח(לא חובה)
5 כפות שמן קנולה לשימון הבצק והמחבת
(או אפשר להשתמש בתרסיס שמן במקום)
הכנה:
1.לאחר שמערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר
יחד,יוצרים גומה ומוסיפים דבש,שמנת ומים
פושרים בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים שמן
ומלח ולשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה,מקמחים מעט משטח
עבודה ומחלקים ל-10 כדורים.מכסים ומשהים
כרבע שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ,מורחים
כפית מלאה מהרוטב במרכז(לאחר שערבבנו את
כל החומרים לרוטב יחד)מפזרים בערך כף
מהגבינה הצהובה ומעט מפתיתי הגבינה הבולגרית
והזיתים מעל.
4.מרימים את שולי הבצק וסוגרים למעין צורת פרח.
מכסים ומשהים שוב כרבע שעה.
5.מרדדים בעדינות את הבצק הממולא כשהסגירה
כלפי מעלה לעובי כס"מ,משמנים במעט שמן
(מתוך ה-5 כפות)את המחבת ואת פני הבצק,
מפזרים מעל שומשום וקצח ומשהים כ-10 דקות.
6.מטגנים כל צד(על מחבת עם ציפוי טפלון/קרמי)
על אש בינונית כ-3 דקות,עד הזהבה.
בזמן טיגון:
בזמן ההכנה:
(ל-10 פיתות)
3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית דבש
חצי כף סוכר
כפית גדושה מלח
2 כפות שמן זית
כוס מים פושרים(לפי ספיגה)
למלית:
250 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
70 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
רבע כוס טבעות זיתים שחורים/ירוקים(קצוצים)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
3 כפות מים
חצי כף שמן זית
כף קצח(לא חובה)
5 כפות שמן קנולה לשימון הבצק והמחבת
(או אפשר להשתמש בתרסיס שמן במקום)
הכנה:
1.לאחר שמערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר
יחד,יוצרים גומה ומוסיפים דבש,שמנת ומים
פושרים בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים שמן
ומלח ולשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
עבודה ומחלקים ל-10 כדורים.מכסים ומשהים
כרבע שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ,מורחים
כפית מלאה מהרוטב במרכז(לאחר שערבבנו את
כל החומרים לרוטב יחד)מפזרים בערך כף
מהגבינה הצהובה ומעט מפתיתי הגבינה הבולגרית
והזיתים מעל.
4.מרימים את שולי הבצק וסוגרים למעין צורת פרח.
מכסים ומשהים שוב כרבע שעה.
כלפי מעלה לעובי כס"מ,משמנים במעט שמן
(מתוך ה-5 כפות)את המחבת ואת פני הבצק,
6.מטגנים כל צד(על מחבת עם ציפוי טפלון/קרמי)
על אש בינונית כ-3 דקות,עד הזהבה.
בזמן טיגון:
יופי של פיתה פיצה
טעימה טעימה-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5828
טעימה טעימה-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5828
אפשר קמח שמרים של אוסם?
השבמחק