דפים

יום שלישי, 9 בספטמבר 2014

דובשניות מהמטבח הגיאורגי







               עוגיות דובשניות טעימות,נימוחות וממש
         פשוטות להכנה.נשנוש טעים מושלם
         לראש השנה או לכל עת..תיהנו :)


         מצרכים:
         (כ-25-30 עוגיות)

         3 ביצים
         כוס סוכר(אפשר גם סוכר חום)
         חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
         כפית קינמון
         כפית ציפורן טחון
         שקית אבקת אפייה
         חצי כוס שמן קנולה
         כף גדושה דבש
         כף גדושה אבקת קקאו
         חצי ק"ג קמח(כמה שנספג)

         *שליש כוס סוכר לציפוי(אפשר גם סוכר דמררה)
         *רבע כוס שמן קנולה(לשימון הידיים בזמן ההכנה)

          הכנה:

          1.מערבבים בקערה ביצים,כוס סוכר(או סוכר
             חום כהה),קינמון,ציפורן,אבקת אפייה,חצי
             כוס שמן קנולה,דבש וקקאו.בסוף מוסיפים
             אגוזים קצוצים וקמח עד שנוצר בצק יציב
             ומעט דביק(רצוי לא לייבש יותר מדי בקמח).
          2.משהים את הבצק כ-10 דקות.בנתיים
             מכינים משטח עליו מפזרים שכבה דקה של
             סוכר(עם 1/3 כוס הסוכר לציפוי)וקערית
             עם מעט שמן לשימון הידיים מדי פעם(רבע
             כוס שמן).
          3.משמנים מעט את כפות הידיים ויוצרים
             כדורי בצק בגודל כדור פינג פונג בערך.
             ממשיכים בידיים משומנות ליצור מכל כדור
             צורת נקניק ארוך על שכבת הסוכר שהכנו
             וממשיכים לצורת שבלול.
          4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
             במרווחים(העוגיות מכפילות את גודלן
             באפייה)ואופים בחום של 180 מעלות
             כ-10 דקות.



                               לפני אפייה:
                 

       


                               יופי של דובשניות
                               בתיאבון וחג שמח!



               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2953



תגובה 1:

  1. פעם ראשונה שאני מבקרת באתר שלך בהמלצה של אימי - את מחזירה אותי לכל הזכרונות המתוקים עם העוגות שלנו המיוחדות !!!
    אני אנסה להכין את הדחבאולבי... נקווה שיצא טעים כמו שאני זוכרת.
    שבת שלום 🍪

    השבמחק