תבשיל נפלא וטעים ביותר מהמטבח הערבי
בשילוב נהדר של אורז,עוף וירקות.
מזכיר מאוד את האושפלו הבוכרי.
אפשר לשלב ירקות שונים לפי בחירה.
ארוחה שלמה בסיר אחד..תיהנו :)
מצרכים:
6 שוקי עוף
2 כוסות אורז בסמטי
1 חציל (לא רחב)
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים(פרוסים לרצועות)
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורך)
4 שיני שום שלמים(שטופים עם הקליפה)
כפית בהרט(חצי כפית+חצי כפית)
חצי כפית כורכום
כפית זרעי כמון(כתושים)
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף אבקת מרק עוף
6 כפות שמן קנולה(3 כפות+2 כפות+כף)
רבע כפית מלח גס
כפית מלח(לפי הטעם)
חופן צנוברים או שקדים פרוסים(קלויים מעט)
הכנה:
1.פורסים את החצילים ואת העגבניות לטבעות
בעובי כס"מ.ממליחים הכל בחצי כפית מלח גס
ואת החצילים משהים כרבע שעה על מסננת.
מורחים על הכל 2 כפות שמן ואופים תחילה
את החצילים כ-10 דקות בחום של 190 מעלות.
מוסיפים את העגבניות לתבנית עם החצילים
וממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.
2.מטגנים את הבצל ב-3 כפות שמן עד הזהבה,
מוסיפים את רצועות הפלפל וזרעי הכמון,
ממשיכים לטגן עד ריכוך קל ומוציאים לכלי
נפרד.
3.לשמן שנותר באותה מחבת מוסיפים את שוקי
העוף(לאחר שתיבלנו בחצי כפית פפריקה,חצי
כפית בהרט וחצי כפית פלפל שחור גרוס).
מטגנים כל צד עד הזהבה כ-5 דקות,אח"כ
מכסים ועל אש נמוכה מאדים עוד כ-5 דקות.
5.מסדרים שכבות בסדר הבא:לסיר של 3.5 ליטר
(עם ציפוי טפלון/קרמי)מוסיפים כף שמן,
מניחים את פרוסות החצילים,בצל ופלפלים,
עגבניות,צנוברים(לא חובה),שני שום,שוקי
עוף(בצורת פרח)ומעל הכל את האורז.
6.מערבבים בכוס מים רותחים חצי כפית בהרט,
חצי כפית כורכום,כפית מלח וחצי כף אבקת
מרק עוף ויוצקים לסיר.מוסיפים לסיר מים
רותחים עד כ-3 ס"מ מעל גובה האורז
ומרתיחים כדקה.מכסים את הסיר במכסה
עטוף במגבת ועל אש נמוכה מבשלים עוד
כ-30 דקות ומוכן.
טיפ: לפני שהופכים את תכולת הסיר
על צלחת,לאחר שמכבים את הגז
משהים את הסיר מכוסה עוד כרבע
שעה לפחות.
יופי של תבשיל
יפה לעין,טעים ומזין-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5960
6 שוקי עוף
2 כוסות אורז בסמטי
1 חציל (לא רחב)
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים(פרוסים לרצועות)
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורך)
4 שיני שום שלמים(שטופים עם הקליפה)
כפית בהרט(חצי כפית+חצי כפית)
חצי כפית כורכום
כפית זרעי כמון(כתושים)
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף אבקת מרק עוף
6 כפות שמן קנולה(3 כפות+2 כפות+כף)
רבע כפית מלח גס
כפית מלח(לפי הטעם)
חופן צנוברים או שקדים פרוסים(קלויים מעט)
הכנה:
1.פורסים את החצילים ואת העגבניות לטבעות
בעובי כס"מ.ממליחים הכל בחצי כפית מלח גס
ואת החצילים משהים כרבע שעה על מסננת.
מורחים על הכל 2 כפות שמן ואופים תחילה
את החצילים כ-10 דקות בחום של 190 מעלות.
מוסיפים את העגבניות לתבנית עם החצילים
וממשיכים לאפות עוד כ-5 דקות.
2.מטגנים את הבצל ב-3 כפות שמן עד הזהבה,
מוסיפים את רצועות הפלפל וזרעי הכמון,
ממשיכים לטגן עד ריכוך קל ומוציאים לכלי
נפרד.
3.לשמן שנותר באותה מחבת מוסיפים את שוקי
העוף(לאחר שתיבלנו בחצי כפית פפריקה,חצי
כפית בהרט וחצי כפית פלפל שחור גרוס).
מטגנים כל צד עד הזהבה כ-5 דקות,אח"כ
מכסים ועל אש נמוכה מאדים עוד כ-5 דקות.
5.מסדרים שכבות בסדר הבא:לסיר של 3.5 ליטר
(עם ציפוי טפלון/קרמי)מוסיפים כף שמן,
מניחים את פרוסות החצילים,בצל ופלפלים,
עגבניות,צנוברים(לא חובה),שני שום,שוקי
עוף(בצורת פרח)ומעל הכל את האורז.
6.מערבבים בכוס מים רותחים חצי כפית בהרט,
חצי כפית כורכום,כפית מלח וחצי כף אבקת
מרק עוף ויוצקים לסיר.מוסיפים לסיר מים
רותחים עד כ-3 ס"מ מעל גובה האורז
ומרתיחים כדקה.מכסים את הסיר במכסה
עטוף במגבת ועל אש נמוכה מבשלים עוד
כ-30 דקות ומוכן.
טיפ: לפני שהופכים את תכולת הסיר
על צלחת,לאחר שמכבים את הגז
משהים את הסיר מכוסה עוד כרבע
שעה לפחות.
יופי של תבשיל
יפה לעין,טעים ומזין-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5960
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה