קיש טעים ביותר עם שילוב נפלא
של טעמים.מושלם לארוחה חלבית
וכמובן לשבועות..תיהנו :)
לבצק(הקלתית):
100 גרם חמאה(חתוכה לקוביות קטנות)
250 גרם קמח(כוס וחצי+כף)
רבע כפית מלח
1 ביצה L
2 כפות מים קרים
מלית הירקות והגבינות:
1 בצל סגול(פרוס לחצאי טבעות)
כף שמן זית(לטיגון הבצל)
כוס וחצי גרעיני תירס מתוק(מקופסת שימורים)
1 וחצי כפיות אורגנו מיובש(חצי כפית+כפית)
קורט מלח גס
150 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
150 גרם גבינת חמד(מפוררת)
7-8 עגבניות שרי(חצויות)
לרוטב השמנת:
1 שמנת לבישול 15%
2 ביצים L
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית מלח
כף גדושה קמח תופח
הכנה:
1.במעבד מזון מעבדים חמאה,קמח ומלח
יחד לתערובת פירורית.טורפים ביצה
ומים יחד,מוסיפים לתערובת ומעבדים
רק עד איחוד חומרים.משטחים מעט,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא
כרבע שעה.
2.מרדדים את הבצק לעלה בעובי כחצי ס"מ
ומעבירים לתבנית פאי(קוטר 25-24).
מסירים עודפי בצק ומחוררים בתחתית
בעזרת מזלג.מעבירים למקפיא כרבע שעה.
3.מניחים על הבצק נייר אפיה ומעל קטניות
ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה
(חצי אפייה).מצננים.
4.בינתיים מטגנים את הבצל בשמן הזית עד
הזהבה קלה.מוסיפים תירס,מלח גס וחצי
כפית אורגנו מערבבים כדקה ומוכן.מצננים.
5.טורפים את כל חומרי רוטב השמנת יחד.
6.על הבצק האפוי למחצה מפזרים מחצית
מכמות הגבינות ויוצקים כרבע מכמות הרוטב.
מעל מוסיפים בסדר הבא:תירס ובצל,שאר
הגבינות ומעל את שאר רוטב השמנת.
7.מסדרים עגבניות שרי מעל,מפזרים כפית
אורגנו ואופים בחום של 180 מעלות כ-40
דקות(או עד שמתייצב).
ופרוס:
יופי של קיש-חגיגי טעים טעים
בתיאבון!
100 גרם חמאה(חתוכה לקוביות קטנות)
250 גרם קמח(כוס וחצי+כף)
רבע כפית מלח
1 ביצה L
2 כפות מים קרים
מלית הירקות והגבינות:
1 בצל סגול(פרוס לחצאי טבעות)
כף שמן זית(לטיגון הבצל)
כוס וחצי גרעיני תירס מתוק(מקופסת שימורים)
1 וחצי כפיות אורגנו מיובש(חצי כפית+כפית)
קורט מלח גס
150 גרם גבינה צהובה(מגורדת)
150 גרם גבינת חמד(מפוררת)
7-8 עגבניות שרי(חצויות)
לרוטב השמנת:
1 שמנת לבישול 15%
2 ביצים L
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית מלח
כף גדושה קמח תופח
הכנה:
1.במעבד מזון מעבדים חמאה,קמח ומלח
יחד לתערובת פירורית.טורפים ביצה
ומים יחד,מוסיפים לתערובת ומעבדים
רק עד איחוד חומרים.משטחים מעט,
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא
כרבע שעה.
2.מרדדים את הבצק לעלה בעובי כחצי ס"מ
ומעבירים לתבנית פאי(קוטר 25-24).
מסירים עודפי בצק ומחוררים בתחתית
בעזרת מזלג.מעבירים למקפיא כרבע שעה.
3.מניחים על הבצק נייר אפיה ומעל קטניות
(חצי אפייה).מצננים.
4.בינתיים מטגנים את הבצל בשמן הזית עד
הזהבה קלה.מוסיפים תירס,מלח גס וחצי
כפית אורגנו מערבבים כדקה ומוכן.מצננים.
5.טורפים את כל חומרי רוטב השמנת יחד.
6.על הבצק האפוי למחצה מפזרים מחצית
מעל מוסיפים בסדר הבא:תירס ובצל,שאר
הגבינות ומעל את שאר רוטב השמנת.
7.מסדרים עגבניות שרי מעל,מפזרים כפית
אורגנו ואופים בחום של 180 מעלות כ-40
דקות(או עד שמתייצב).
ופרוס:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה