תבשיל עוף טעים טעים ברוטב מיוחד
עם עגבניות שלמות ותיבול עשיר
מושלם לצהריים או לארוחת שישי..תיהנו :)
מצרכים:
8 שוקי עוף
5 כפות שמן זית
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
1 פלפל אדום גדול(פרוס לרצועות)
4 שיני שום(פרוסות לטבעות)
2 גבעולי סלרי(קצוצים-כולל העלים)
חצי פלפל ירוק חריף,לפי הטעם(פרוס לטבעות)
כפית פלפל שחור גרוס
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
8 שוקי עוף
5 כפות שמן זית
2 בצלים(חצויים ופרוסים לאורכם)
1 פלפל אדום גדול(פרוס לרצועות)
4 שיני שום(פרוסות לטבעות)
2 גבעולי סלרי(קצוצים-כולל העלים)
חצי פלפל ירוק חריף,לפי הטעם(פרוס לטבעות)
כפית פלפל שחור גרוס
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כף אבקת מרק עוף
כף אריסה
כפית תבלין כוסברה מיובשת
כפית כורכום
5 עגבניות(חצויות)
כפית גדושה אורגנו מיובש
כף אריסה
כפית תבלין כוסברה מיובשת
כפית כורכום
5 עגבניות(חצויות)
כפית גדושה אורגנו מיובש
כפית מלח(לפי הטעם)
הכנה:
1.מעבירים את שוקי העוף לקערה,מכסים במים
רותחים ומשהים כ-5 דקות.מסננים מנוזלים,
מנקים ושוטפים.
2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצלים בשמן
הזית עד הזהבה קלה.מוסיפים שום,רצועות
פלפל אדום,טבעות פלפל חריף וסלרי.
ממשיכים לטגן עד ריכוך קל.מוסיפים אריסה
ותבלינים(חוץ מהאורגנו).
3.מערבבים ומוסיפים את שוקי העוף ו"סוגרים"
בשמן הטיגון תוך כדי ערבוב.מוסיפים מלח
ואבקת מרק עוף,מערבבים שוב ומסדרים
מעל את העגבניות.
4.מפזרים מעל הכל אורגנו יבש ועלי סלרי
קצוצים,ומבשלים על אש בינונית עם מכסה
סגור כרבע שעה,עד שהעגבניות יגירו נוזלים.
5.ממשיכים לבשל עוד כשעה על אש קטנה עם
מכסה מעט פתוח,עד צמצום כמחצית מהנוזלים.
יופי של תבשיל עוף
טעים טעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3758
הכנה:
1.מעבירים את שוקי העוף לקערה,מכסים במים
רותחים ומשהים כ-5 דקות.מסננים מנוזלים,
מנקים ושוטפים.
2.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצלים בשמן
הזית עד הזהבה קלה.מוסיפים שום,רצועות
פלפל אדום,טבעות פלפל חריף וסלרי.
ממשיכים לטגן עד ריכוך קל.מוסיפים אריסה
ותבלינים(חוץ מהאורגנו).
3.מערבבים ומוסיפים את שוקי העוף ו"סוגרים"
בשמן הטיגון תוך כדי ערבוב.מוסיפים מלח
ואבקת מרק עוף,מערבבים שוב ומסדרים
מעל את העגבניות.
4.מפזרים מעל הכל אורגנו יבש ועלי סלרי
קצוצים,ומבשלים על אש בינונית עם מכסה
סגור כרבע שעה,עד שהעגבניות יגירו נוזלים.
5.ממשיכים לבשל עוד כשעה על אש קטנה עם
מכסה מעט פתוח,עד צמצום כמחצית מהנוזלים.
יופי של תבשיל עוף
טעים טעים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3758
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה