מאכל מוכר וטעים ביותר של בוכארה והקווקז
מושלם וחגיגי לארוחות שישי או לחגים.
מעדן אמיתי..תיהנו :)
מצרכים:
1 ק"ג כתף בקר
50 גרם שומן כבש
שליש כוס שמן קנולה
2 וחצי כוסות אורז בסמטי
5 בצלים(פרוסים גס לרצועות)
5 גזרים(פרוסים דק לרצועות)
כפית גדושה זרעי כוסברה(כתושים)
כפית גדושה זרעי כמון(כתושים)
כפית גדושה כורכום
חצי כף אבקת מרק עוף
כפית גדושה מלח(לפי הטעם)
ראש שום קטן שלם(שטוף היטב)
10 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
הכנה:
1.חותכים את הבשר לקוביות קטנות,מבשלים
במים בסיר נפרד כשעה וחצי-שעתיים בישול
חלקי,ומסננים מנוזלים.
2.מחממים את השמן בסיר יציקה(כ-4 ליטר),
מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה(אפילו חרוך
מעט-מוסיף לטעם).מוציאים את הבצל לכלי
נפרד.מוסיפים לשמן את קוביות הבשר ושומן
הכבש,ומטגנים תוך כדי ערבוב עד הזהבה.
3.מחזירים את הבצל לסיר עם הבשר,מוסיפים
את התבלינים והגזר,וממשיכים לערבב עד
ריכוך והזהבה קלה של רצועות הגזר.
4.מניחים במרכז הבשר והירקות ראש שום שלם
ומסביב מפזרים את עלי הדפנה.שוטפים את
האורז,מסננים ומוסיפים מעל הבשר והירקות.
5.מערבבים ב-2 כוסות מים רותחים את אבקת
מרק העוף ומוסיפים לסיר.לאחר מכן שוב
מוסיפים מים רותחים(לפי הצורך)עד שיכסו
כ-3 ס"מ מעל פני האורז.בעזרת ידית של כף
עץ יוצרים מספר גומות באורז ומביאים לרתיחה.
6.עוטפים את מכסה הסיר במגבת לחה ומכסים
את הסיר.מבשלים על אש קטנה כשעה.
מעדן של תבשיל-בתיאבון!
1 ק"ג כתף בקר
50 גרם שומן כבש
שליש כוס שמן קנולה
2 וחצי כוסות אורז בסמטי
5 בצלים(פרוסים גס לרצועות)
5 גזרים(פרוסים דק לרצועות)
כפית גדושה זרעי כוסברה(כתושים)
כפית גדושה זרעי כמון(כתושים)
כפית גדושה כורכום
חצי כף אבקת מרק עוף
כפית גדושה מלח(לפי הטעם)
ראש שום קטן שלם(שטוף היטב)
10 גרגירי פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
1.חותכים את הבשר לקוביות קטנות,מבשלים
במים בסיר נפרד כשעה וחצי-שעתיים בישול
חלקי,ומסננים מנוזלים.
2.מחממים את השמן בסיר יציקה(כ-4 ליטר),
מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה(אפילו חרוך
מעט-מוסיף לטעם).מוציאים את הבצל לכלי
נפרד.מוסיפים לשמן את קוביות הבשר ושומן
הכבש,ומטגנים תוך כדי ערבוב עד הזהבה.
3.מחזירים את הבצל לסיר עם הבשר,מוסיפים
את התבלינים והגזר,וממשיכים לערבב עד
ריכוך והזהבה קלה של רצועות הגזר.
4.מניחים במרכז הבשר והירקות ראש שום שלם
ומסביב מפזרים את עלי הדפנה.שוטפים את
האורז,מסננים ומוסיפים מעל הבשר והירקות.
5.מערבבים ב-2 כוסות מים רותחים את אבקת
מרק העוף ומוסיפים לסיר.לאחר מכן שוב
מוסיפים מים רותחים(לפי הצורך)עד שיכסו
כ-3 ס"מ מעל פני האורז.בעזרת ידית של כף
עץ יוצרים מספר גומות באורז ומביאים לרתיחה.
6.עוטפים את מכסה הסיר במגבת לחה ומכסים
את הסיר.מבשלים על אש קטנה כשעה.
מעדן של תבשיל-בתיאבון!
אין צורך באבקת מרק עוף כרגע מתבשל על הגז תודה על המתכון טעים סוף . שבת שלום
השבמחקהיי גבריאלה,
השבמחקאם בחרת בלי בסדר גמור.הוספת אבקת מרק עוף זה עניין של בחירה..יש כיום גם ללא מונוסודיום גלוטומט..
ושמחה לשמוע.לבריאות ושבת שלום :)
היי האם אפשר להכין את זה עם עוף?
השבמחקהיי האם אפשר להכין את זה עם עוף?
השבמחק