דפים

יום שישי, 27 בנובמבר 2015

אורז עם ירקות ופירות יבשים





                אורז חגיגי וטעים ביותר בהשראת המטבח
         הפרסי הנפלא.שילוב של בצל מטוגן,גזר
         ופירות יבשים שיוצר טעם מתקתק..תיהנו :)


          מצרכים:

          2 וחצי כוסות אורז בסמטי
          כף מלח(למי בישול האורז)
          1 בצל(חתוך דק לרצועות)
          1 גזר(מגורד מעט גס בפומפייה)
          4 כפות שמן קנולה(2 כפות+2 כפות)
          חצי כפית כורכום
          חצי כפית אבקת קארי(רבע כפית+רבע כפית)
          רבע כפית פלפל שחור גרוס
          חופן חמוציות
          חופן צימוקים
          חופן שקדים מולבנים פרוסים
          חצי כוס מים רותחים+כף שמן+חצי כפית מלח

          הכנה:

          1.מרתיחים כ-2 ליטר מים בסיר,מוסיפים כף
             מלח ואת האורז,מבשלים ומערבבים מדי
             פעם כ-8 דקות(בישול חלקי)ומסננים.
          2.מטגנים את הבצל ב-2 כפות מהשמן במחבת
             עד הזהבה.מוסיפים גזר,רבע כפית אבקת
             קארי ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-5 דקות.
             מוציאים לכלי נפרד.
          3.לשמן שנותר במחבת מוסיפים את השקדים
             ומזהיבים קלות.מוסיפים את הצימוקים
             והחמוציות,מערבבים עוד כדקה ומכבים את האש
             (כשליש מהכמות אפשר לשמור לעיטור).
          4.בסיר יציקה קטן(קוטר 22)מחממים 2 כפות
             שמן,מוסיפים חצי כפית כורכום ורבע כפית
             אבקת קארי ומערבבים.מוסיפים כשליש
             מכמות האורז ומכסים את תחתית הסיר.
          5.לשאר האורז מוסיפים את הירקות והפירות
             היבשים המטוגנים ומערבבים.מוסיפים לסיר,
             מיישרים ומהדקים מעט.משהים כ-5 דקות
             על אש גבוהה(ליצירת תחתית זהובה וקריספית).
          6.מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית
             מלח וכף שמן ויוצקים בהדרגה מעל האורז.
          7.מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים
             כ-30 דקות ומוכן.


                         יופי של אורז חגיגי
                           מעדן- בתיאבון
                     
           
            

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה