אורז חגיגי וטעים ביותר בהשראת המטבח
הפרסי הנפלא.שילוב של בצל מטוגן,גזר
ופירות יבשים שיוצר טעם מתקתק..תיהנו :)
מצרכים:
2 וחצי כוסות אורז בסמטי
כף מלח(למי בישול האורז)
1 בצל(חתוך דק לרצועות)
1 גזר(מגורד מעט גס בפומפייה)
4 כפות שמן קנולה(2 כפות+2 כפות)
חצי כפית כורכום
חצי כפית אבקת קארי(רבע כפית+רבע כפית)
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס מים רותחים+כף שמן+חצי כפית מלח
הכנה:
1.מרתיחים כ-2 ליטר מים בסיר,מוסיפים כף
מלח ואת האורז,מבשלים ומערבבים מדי
פעם כ-8 דקות(בישול חלקי)ומסננים.
2.מטגנים את הבצל ב-2 כפות מהשמן במחבת
עד הזהבה.מוסיפים גזר,רבע כפית אבקת
קארי ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-5 דקות.
מוציאים לכלי נפרד.
3.לשמן שנותר במחבת מוסיפים את השקדים
ומזהיבים קלות.מוסיפים את הצימוקים
והחמוציות,מערבבים עוד כדקה ומכבים את האש
(כשליש מהכמות אפשר לשמור לעיטור).
4.בסיר יציקה קטן(קוטר 22)מחממים 2 כפות
שמן,מוסיפים חצי כפית כורכום ורבע כפית
אבקת קארי ומערבבים.מוסיפים כשליש
מכמות האורז ומכסים את תחתית הסיר.
5.לשאר האורז מוסיפים את הירקות והפירות
היבשים המטוגנים ומערבבים.מוסיפים לסיר,
מיישרים ומהדקים מעט.משהים כ-5 דקות
על אש גבוהה(ליצירת תחתית זהובה וקריספית).
6.מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית
מלח וכף שמן ויוצקים בהדרגה מעל האורז.
7.מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים
כ-30 דקות ומוכן.
יופי של אורז חגיגי
מעדן- בתיאבון
2 וחצי כוסות אורז בסמטי
כף מלח(למי בישול האורז)
1 בצל(חתוך דק לרצועות)
1 גזר(מגורד מעט גס בפומפייה)
4 כפות שמן קנולה(2 כפות+2 כפות)
חצי כפית כורכום
חצי כפית אבקת קארי(רבע כפית+רבע כפית)
רבע כפית פלפל שחור גרוס
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן שקדים מולבנים פרוסים
חצי כוס מים רותחים+כף שמן+חצי כפית מלח
הכנה:
1.מרתיחים כ-2 ליטר מים בסיר,מוסיפים כף
מלח ואת האורז,מבשלים ומערבבים מדי
פעם כ-8 דקות(בישול חלקי)ומסננים.
2.מטגנים את הבצל ב-2 כפות מהשמן במחבת
עד הזהבה.מוסיפים גזר,רבע כפית אבקת
קארי ופלפל שחור וממשיכים לטגן כ-5 דקות.
מוציאים לכלי נפרד.
3.לשמן שנותר במחבת מוסיפים את השקדים
ומזהיבים קלות.מוסיפים את הצימוקים
והחמוציות,מערבבים עוד כדקה ומכבים את האש
(כשליש מהכמות אפשר לשמור לעיטור).
4.בסיר יציקה קטן(קוטר 22)מחממים 2 כפות
שמן,מוסיפים חצי כפית כורכום ורבע כפית
אבקת קארי ומערבבים.מוסיפים כשליש
מכמות האורז ומכסים את תחתית הסיר.
5.לשאר האורז מוסיפים את הירקות והפירות
היבשים המטוגנים ומערבבים.מוסיפים לסיר,
מיישרים ומהדקים מעט.משהים כ-5 דקות
על אש גבוהה(ליצירת תחתית זהובה וקריספית).
6.מערבבים בחצי כוס מים רותחים חצי כפית
מלח וכף שמן ויוצקים בהדרגה מעל האורז.
7.מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים
כ-30 דקות ומוכן.
יופי של אורז חגיגי
מעדן- בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה