פיצה ביתית טעימה ביותר עם שילוב מיוחד
של בטטה,גבינת מוצרלה ועגבניות מיובשות..
מעדן אמיתי לכל המשפחה..תיהנו :)
לבצק:
(2 מאפים)
חצי ק"ג קמח(3 וחצי כוסות)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית גדושה דבש
4 כפות שמן זית
כפית גדושה מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
לתוספות:
200 גרם גבינה צהובה(מגוררת)
100 גרם כדורי בייבי מוצרלה
2 בטטה בגודל בינוני(סה"כ כחצי ק"ג)
כף שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
6 עגבניות מיובשות(קצוצות מעט גס)
לרוטב:
רסק עגבניות-1 וחצי קופסאות קטנות של 100 גרם
כף קטשופ
כף שמן זית
כפית אורגנו מיובש
חצי כפית שום גבישי
שליש כוס מים
הכנה:
1.לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח
לקראת הסוף).מכסים ומתפיחים כשעה.
2.בינתיים חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי
כחצי ס"מ.מערבבים עם כף שמן זית,מלח גס
ופלפל,ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד ריכוך.
3.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-2,
לשים מעט ויוצרים כדורים.משהים למנוחה של
רבע שעה.
4.מרדדים או משטחים כל כדור ומניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה או על תבנית מיוחדת לפיצה
(משומנת).
5.מערבבים יחד בקערה את כל החומרים לרוטב
(כמות ל-2 כדורי בצק) ומורחים על פני הבצק.
מסדרים פרוסות בטטה ומעל מפזרים גבינה
צהובה,כדורי מוצרלה,עגבניות מיובשות וקורט
אורגנו מיובש.
6.אופים בחום של 200 מעלות כ-12 דקות עד
הזהבה.
לפני אפייה:
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7719
מעדן של פיצה-בתיאבון!
(2 מאפים)
חצי ק"ג קמח(3 וחצי כוסות)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית גדושה דבש
4 כפות שמן זית
כפית גדושה מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
לתוספות:
200 גרם גבינה צהובה(מגוררת)
100 גרם כדורי בייבי מוצרלה
2 בטטה בגודל בינוני(סה"כ כחצי ק"ג)
כף שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
6 עגבניות מיובשות(קצוצות מעט גס)
לרוטב:
רסק עגבניות-1 וחצי קופסאות קטנות של 100 גרם
כף קטשופ
כף שמן זית
כפית אורגנו מיובש
חצי כפית שום גבישי
שליש כוס מים
הכנה:
1.לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק
(את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן והמלח
לקראת הסוף).מכסים ומתפיחים כשעה.
2.בינתיים חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי
כחצי ס"מ.מערבבים עם כף שמן זית,מלח גס
ופלפל,ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד ריכוך.
3.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-2,
לשים מעט ויוצרים כדורים.משהים למנוחה של
רבע שעה.
4.מרדדים או משטחים כל כדור ומניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה או על תבנית מיוחדת לפיצה
(משומנת).
5.מערבבים יחד בקערה את כל החומרים לרוטב
(כמות ל-2 כדורי בצק) ומורחים על פני הבצק.
מסדרים פרוסות בטטה ומעל מפזרים גבינה
צהובה,כדורי מוצרלה,עגבניות מיובשות וקורט
אורגנו מיובש.
6.אופים בחום של 200 מעלות כ-12 דקות עד
הזהבה.
לפני אפייה:
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7719
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה