דפים

יום שבת, 14 במאי 2016

פאי גבינה פירורים




                עוגת גבינה מיוחדת וטעימה במיוחד..
         שילוב של גבינה ופירורי בצק פריך
         מושלמת לסוף שבוע מפנק ולחג שבועות כמובן :)



          לבצק:

          2 כוסות קמח
          150 גרם חמאה
          רבע כוס סוכר
          1 סוכר וניל
          קורט מלח
          חצי כפית אבקת אפייה
          כפית גרידת לימון
          1 ביצה L
       
    
          למלית הגבינות:

          750 גרם גבינה לבנה 9%
          1 גבינת טוב טעם(אריזת ניילון)
          כוס סוכר
          1 סוכר וניל
          3 ביצים L
          3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
          כף גדושה קמח תופח(או רגיל)

          הכנה:

          1.מעבירים לקערה את המצרכים לבצק(חוץ מהביצה
             וגרידת הלימון)ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
             בסוף מוסיפים את הביצה וגרידת הלימון,ומעבדים
             רק עד איחוד חומרים.
          2.מחלקים את הבצק לשני כדורים:כדור אחד גדול
             (2/3 מהגודל)ושני קטן(1/3 מהגודל).משטחים,
             עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ-15 דקות.
          3.מוציאים את כדור הבצק הגדול(הקטן נשאר
             במקפיא)ומרדדים לעלה בקוטר 24(קוטר התבנית).
             משמנים את התבנית ומרפדים בבצק שרידדנו.
             מהדקים מעט(אפשר להרים את הבצק כס"מ גובה
             גם בדפנות).מכניסים בינתיים למקפיא.
          4.מערבבים את חומרי המלית יחד לתערובת חלקה,
             יוצקים על הבצק שבתבנית ומישרים.את הבצק
             הקטן מגררים ומפזרים מעל המלית.
          5.אופים בחום של 170 מעלות בתוכנית אפייה
             רגילה או 150 מעלות טורבו(תלוי בתנור)
             כ-50 דקות.
         
                        יופי של עוגת גבינה
                              בתיאבון!
       


4 תגובות:

  1. אחלה מתכון אני שמתי חצי כוס סוכר במקום אחד מומלץ בחום

    השבמחק
  2. שלום
    האם החמאה בבצק צריכה להיות קרה או מומסת?

    השבמחק
  3. העוגה יצאה מאוד טעימה!! תודה רבה
    רק באמצע יצאה קצת נוזלית כנראה עם התנור שלי הייתי צריכה להחזיק קצת יותר זמן
    בבצק שמתי חמאה מומסת

    השבמחק
  4. האם אםשר להחליך גבינת טוב טעם בריקוטה?

    השבמחק