חלות מושלמות לשולחן השבת או החג
מבצק אוורירי ומתקתק.אין על הריח
שהן מפיצות בבית..תיהנו
לבצק:
{כמות ל-2 חלות}
5 וחצי כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
כף דבש
שליש כוס שמן קנולה
כפית מלח
2 כוסות מים פושרים{לפי ספיגה}
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים וחצי כף שמן
2 כפות שומשום או פרג{לפי הטעם}
הכנה:
1.מערבבים בקערה שמרים,קמח וסוכר יחד,
{כמות ל-2 חלות}
5 וחצי כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
כף דבש
שליש כוס שמן קנולה
כפית מלח
2 כוסות מים פושרים{לפי ספיגה}
לציפוי:
ביצה טרופה עם כף מים וחצי כף שמן
2 כפות שומשום או פרג{לפי הטעם}
הכנה:
1.מערבבים בקערה שמרים,קמח וסוכר יחד,
יוצרים גומה ומוסיפים דבש,שמן ומים פושרים
בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים
ללוש מספר דקות עד שנוצר בצק רך אך לא
דביק.
2.לאחר מנוחה של כ-10 דקות לשים את הבצק
שוב כ-5 דקות.מכסים ומתפיחים כשעה.
3.יוצרים כדורים ל-2 חלות{אני חילקתי ל-8
וקלעתי 2 צמות של 4},משהים כ-10 דקות
וקולעים בצורה הרצויה.
4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
במרווחים ומתפיחים שוב כחצי שעה להכפלת
נפח.
5.מורחים ביצה טרופה,מפזרים שומשום/פרג
ואופים בחום של 180 מעלות טורבו כ-20
דקות עד הזהבה.
טיפ:אם רוצים לברך על הפרשת חלה,צריך
כמובן להכפיל את כמויות הקמח והמתכון
כולו{להפרשת חלה צריך לפחות 1.700
ק"ג קמח}.
לפני אפייה:
יופי של חלות לשבת או לחג
יפות וטעימות-בתיאבון
בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח וממשיכים
ללוש מספר דקות עד שנוצר בצק רך אך לא
דביק.
2.לאחר מנוחה של כ-10 דקות לשים את הבצק
שוב כ-5 דקות.מכסים ומתפיחים כשעה.
3.יוצרים כדורים ל-2 חלות{אני חילקתי ל-8
וקלעתי 2 צמות של 4},משהים כ-10 דקות
וקולעים בצורה הרצויה.
4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
במרווחים ומתפיחים שוב כחצי שעה להכפלת
נפח.
5.מורחים ביצה טרופה,מפזרים שומשום/פרג
ואופים בחום של 180 מעלות טורבו כ-20
דקות עד הזהבה.
טיפ:אם רוצים לברך על הפרשת חלה,צריך
כמובן להכפיל את כמויות הקמח והמתכון
כולו{להפרשת חלה צריך לפחות 1.700
ק"ג קמח}.
לפני אפייה:
יופי של חלות לשבת או לחג
יפות וטעימות-בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה