יום שבת, 17 בספטמבר 2016

קרלבסקי




                עוגת טורט דבש מיוחדת וטעימה ביותר
         קרלבסקי-מהמטבח הגיאורגי.
         שכבות של בצק פריך וקרם בטעם וניל..
         מושלמת לראש השנה..תיהנו :)

          

         לבצק:
       
         3 וחצי כוסות קמח תופח(לפי ספיגה)
         1 מרגרינה(רכה)
         3 ביצים L
         2/3 כוס סוכר
         1 סוכר וניל
         2 כפות גדושות דבש
         רבע כפית אבקת סודה לשתייה
         כף חומץ
         2/3 כוס אגוזי מלך(גרוסים מעט דק)

         לקרם ולקישוט:

         2 שמנת מתוקה
         1 כוס חלב
         1/3 כוס סוכר
         1 אינסטנט פודינג וניל
         4 כפות גדושות פובידל שזיפים
         דובדבנים מסוכרים(רבע קופסת פלסטיק)

         הכנה:

         1.יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה,הסוכר,
            סוכר הוניל וכמחצית מהקמח יחד.מערבבים
            בכוס את החומץ והסודה לשתייה יחד ומוסיפים
            לתערובת הפירורית.מוסיפים את שאר החומרים
            ואת שאר הקמח בהדרגה,עד שנוצר בצק אחיד.
         2.מחלקים את הבצק ל-5 כדורים כך שארבעה
            יהיו שווים והחמישי כמחצית מגודל הארבעה.
            מכסים ומשהים כ-10 דקות.
         3.מסמנים על נייר אפייה עיגול בעזרת תחתית של
            תבנית קוטר 24.הופכים את הנייר,מקמחים קלות,
            מניחים כדור בצק ומרדדים לעלה דק לפי גודל
            העיגול שסימנו.
         4.עושים כך עם שאר כדורי הבצק ואופים בחום של
            180 מעלות כ-8 דקות עד הזהבה ומצננים.את
            כדור הבצק הקטן מרדדים לעלה קטן יותר-אופים,
            מצננים וטוחנים(שומרים לציפוי העוגה).
         5.מכינים קרם מהשמנת,החלב,הסוכר והפודינג,
            ומרכיבים את העוגה כך:על שכבת בצק ראשונה
            מורחים שליש מהקרם,על השכבה השנייה מורחים
            פובידל שזיפים ועל שתי השכבות האחרונות
            והדפנות את שאר הקרם.
         6.מצפים את העוגה בבצק האפוי והטחון ומקשטים
            בדובדבנים(העוגה טעימה ונוחה יותר לפריסה
            לאחר לילה במקרר).


                        עוגת טורט מושלמת לאירוח
                                מעדן-בתיאבון!
          
       
_________________________________________________________________

2 תגובות: