דפים

יום שני, 3 באוקטובר 2016

תבשיל שוקי עוף ואורז בתנור





                תבשיל טעים ביותר עם שילוב מנצח
         של עוף ואורז..ארוחה בסיר אחד..
         פשוט מעדן..תיהנו :)

                

         מצרכים:

         7 שוקי עוף(או 3 כרעי עוף מופרדים לשוק וירך)
         2 כוסות אורז בסמטי
         1 בצל(פרוס לרצועות)
         1 גזר גדול(מגורד מעט גס בפומפייה)
         2 גבעולי סלרי(פרוסים דק)
         4 כפות שמן קנולה(כף+3 כפות)
         חצי כפית אבקת קארי
         כפית ורבע כורכום
         כפית זרעי כמון(כתושים)
         כפית פלפל שחור גרוס
         חצי כף אבקת מרק עוף
         רבע צרור שמיר(קצוץ)
         כפית מלח(לפי הטעם)
         4 וחצי כוסות מים רותחים

         הכנה:

         1.ממליחים קלות את שוקי העוף ומתבלים בחצי
            כפית אבקת קארי ורבע כפית כורכום.
         2.מחממים כף שמן במחבת טפלון/קרמי ומטגנים את
            שוקי העוף על אש בינונית/נמוכה עד להזהבה משני
            הצדדים(כ-5 דקות כל צד)ומוציאים לכלי נפרד.
         3.בסיר סוטג'(קוטר 28)מחממים 3 כפות שמן ומטגנים
            את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את הגזר והסלרי
            ומטגנים עד ריכוך קל.מוסיפים את האורז,השמיר
            ושאר התבלינים,וממשיכים לערבב ולטגן קלות.
         4.מחזירים את שוקי העוף לתחתית הסיר ומכסים
            באורז.מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים ומרתיחים
            כדקה על אש גבוהה.לאחר מכן,מכסים את הסיר
            ועל אש נמוכה מבשלים כ-20 דקות.יוצקים מעל
            האורז כוס נוספת של מים רותחים,מכסים
            ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
         5.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-190
            מעלות,אופים כ-10 דקות עד להזהבה מלמעלה ומוכן.


                            יופי של ארוחה בסיר אחד
                                      בתיאבון!
           
            

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה