תבשיל טעים ביותר עם שילוב מנצח
של עוף ואורז..ארוחה בסיר אחד..
פשוט מעדן..תיהנו :)
מצרכים:
7 שוקי עוף(או 3 כרעי עוף מופרדים לשוק וירך)
2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל(פרוס לרצועות)
1 גזר גדול(מגורד מעט גס בפומפייה)
2 גבעולי סלרי(פרוסים דק)
4 כפות שמן קנולה(כף+3 כפות)
חצי כפית אבקת קארי
כפית ורבע כורכום
כפית זרעי כמון(כתושים)
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף אבקת מרק עוף
רבע צרור שמיר(קצוץ)
כפית מלח(לפי הטעם)
4 וחצי כוסות מים רותחים
הכנה:
1.ממליחים קלות את שוקי העוף ומתבלים בחצי
כפית אבקת קארי ורבע כפית כורכום.
2.מחממים כף שמן במחבת טפלון/קרמי ומטגנים את
שוקי העוף על אש בינונית/נמוכה עד להזהבה משני
הצדדים(כ-5 דקות כל צד)ומוציאים לכלי נפרד.
3.בסיר סוטג'(קוטר 28)מחממים 3 כפות שמן ומטגנים
את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את הגזר והסלרי
ומטגנים עד ריכוך קל.מוסיפים את האורז,השמיר
ושאר התבלינים,וממשיכים לערבב ולטגן קלות.
4.מחזירים את שוקי העוף לתחתית הסיר ומכסים
באורז.מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים ומרתיחים
כדקה על אש גבוהה.לאחר מכן,מכסים את הסיר
ועל אש נמוכה מבשלים כ-20 דקות.יוצקים מעל
האורז כוס נוספת של מים רותחים,מכסים
ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
5.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-190
מעלות,אופים כ-10 דקות עד להזהבה מלמעלה ומוכן.
יופי של ארוחה בסיר אחד
בתיאבון!
7 שוקי עוף(או 3 כרעי עוף מופרדים לשוק וירך)
2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל(פרוס לרצועות)
1 גזר גדול(מגורד מעט גס בפומפייה)
2 גבעולי סלרי(פרוסים דק)
4 כפות שמן קנולה(כף+3 כפות)
חצי כפית אבקת קארי
כפית ורבע כורכום
כפית זרעי כמון(כתושים)
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כף אבקת מרק עוף
רבע צרור שמיר(קצוץ)
כפית מלח(לפי הטעם)
4 וחצי כוסות מים רותחים
הכנה:
1.ממליחים קלות את שוקי העוף ומתבלים בחצי
כפית אבקת קארי ורבע כפית כורכום.
2.מחממים כף שמן במחבת טפלון/קרמי ומטגנים את
שוקי העוף על אש בינונית/נמוכה עד להזהבה משני
הצדדים(כ-5 דקות כל צד)ומוציאים לכלי נפרד.
3.בסיר סוטג'(קוטר 28)מחממים 3 כפות שמן ומטגנים
את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את הגזר והסלרי
ומטגנים עד ריכוך קל.מוסיפים את האורז,השמיר
ושאר התבלינים,וממשיכים לערבב ולטגן קלות.
4.מחזירים את שוקי העוף לתחתית הסיר ומכסים
באורז.מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים ומרתיחים
כדקה על אש גבוהה.לאחר מכן,מכסים את הסיר
ועל אש נמוכה מבשלים כ-20 דקות.יוצקים מעל
האורז כוס נוספת של מים רותחים,מכסים
ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
5.מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-190
מעלות,אופים כ-10 דקות עד להזהבה מלמעלה ומוכן.
יופי של ארוחה בסיר אחד
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה