אחת ממנות הדגל של מהמטבח הגיאורגי
מושלם לחגים ולאירועים מיוחדים
כיסוני בצק עם מלית בשר שמשאירים
טעם של עוד..תיהנו :)
לבצק:
(כ-60-70 יחידות)
4 כוסות קמח
חצי כף מלח
1 ביצה L
1 ורבע כוסות מים(לפי ספיגה)
למלית הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון(עם מעט שומן)
1 בצל
2 שיני שום
כפית פפריקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
קורט צ'ילי חריף גרוס
כפית אורגנו מיובש
כפית גדושה תבלין כוסברה מיובשת
1 בצל ירוק
רבע צרור פטרוזיליה
כפית מלח(לפי הטעם)
רבע כוס מים
הכנה:
1.מכינים את המלית:טוחנים דק במעבד מזון
בצל,שום,בצל ירוק ופטרוזיליה יחד.מוסיפים
הכל לבשר הטחון יחד עם שאר החומרים
למלית ומערבבים היטב.משהים כחצי שעה
במקרר לספיגת טעמים.
2.לשים את חומרי הבצק לבצק מעט נוקשה.
מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד
את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים,מכסים
ומשהים למנוחה כשעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה דק,קורצים עיגולים
בקוטר כ-7 ס"מ(את שאריות הבצק מאחדים
לכדור בצק לשימוש נוסף),ממלאים בבשר
(כפית גדושה בערך)וסוגרים לחצי סהר.
צורת סגירה נוספת:לאחר שיצרנו סהר,
ממשיכים ומהדקים יחד את הקצוות למניפה.
(לצורה נוספת של פרח מצורף הסבר בהמשך)
4.מבשלים לפי כמות הסועדים ואם נשאר ניתן
להקפיא:מרתיחים מים עם מלח בסיר,מוסיפים
את הכיסונים,מבשלים כ-10 דקות ומגישים חם.
*להכנת חינקלי בצורת פרח:קוטר עיגולי הבצק
צריכים להיות מעט יותר גדולים(כ-8 ס"מ).
מרימים את שולי עיגול הבצק ויוצרים כל פעם
קפל קטן בתנועת סיבוב ובאותו כיוון עד לסגירה.
יוצאים כ-40 יחידות וזמן הבישול מעט יותר ארוך.
בזמן ההכנה:
מנה מושלמת
עם טעם של עוד-בתיאבון!
(כ-60-70 יחידות)
4 כוסות קמח
חצי כף מלח
1 ביצה L
1 ורבע כוסות מים(לפי ספיגה)
למלית הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון(עם מעט שומן)
1 בצל
2 שיני שום
כפית פפריקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
קורט צ'ילי חריף גרוס
כפית אורגנו מיובש
כפית גדושה תבלין כוסברה מיובשת
1 בצל ירוק
רבע צרור פטרוזיליה
כפית מלח(לפי הטעם)
רבע כוס מים
הכנה:
1.מכינים את המלית:טוחנים דק במעבד מזון
בצל,שום,בצל ירוק ופטרוזיליה יחד.מוסיפים
הכל לבשר הטחון יחד עם שאר החומרים
למלית ומערבבים היטב.משהים כחצי שעה
במקרר לספיגת טעמים.
2.לשים את חומרי הבצק לבצק מעט נוקשה.
מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד
את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים,מכסים
ומשהים למנוחה כשעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה דק,קורצים עיגולים
בקוטר כ-7 ס"מ(את שאריות הבצק מאחדים
לכדור בצק לשימוש נוסף),ממלאים בבשר
(כפית גדושה בערך)וסוגרים לחצי סהר.
צורת סגירה נוספת:לאחר שיצרנו סהר,
ממשיכים ומהדקים יחד את הקצוות למניפה.
(לצורה נוספת של פרח מצורף הסבר בהמשך)
4.מבשלים לפי כמות הסועדים ואם נשאר ניתן
להקפיא:מרתיחים מים עם מלח בסיר,מוסיפים
את הכיסונים,מבשלים כ-10 דקות ומגישים חם.
*להכנת חינקלי בצורת פרח:קוטר עיגולי הבצק
צריכים להיות מעט יותר גדולים(כ-8 ס"מ).
מרימים את שולי עיגול הבצק ויוצרים כל פעם
קפל קטן בתנועת סיבוב ובאותו כיוון עד לסגירה.
יוצאים כ-40 יחידות וזמן הבישול מעט יותר ארוך.
בזמן ההכנה:
מנה מושלמת
עם טעם של עוד-בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה