דפים

יום שבת, 27 במאי 2017

כנאפה




               גבינה מתוקה בין שכבות אטריות קדאיף
         פשוט קינוח מושלם מהמטבח הערבי..תיהנו :)

         לשכבות הקדאיף:

         300 גרם אטריות קדאיף
         100 גרם חמאה(מומסת)
         כף אבקת סוכר

         למלית הגבינה:

         400 גרם גבינה ערבית מתוקה(מפוררת)
         (או גבינת ריקוטה)
         כף אבקת סוכר
         2 טיפות מי ורדים

         לסירופ הסוכר:

         1 ורבע כוסות מים
         3/4 כוס סוכר
         כף מיץ לימון
         2 טיפות מי ורדים

         לקישוט:

         1/3 כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים(כ-50 גרם)

         הכנה:

         1.מפרידים היטב את אטריות הקדאיף.מערבבים כף
            אבקת סוכר בחמאה המומסת,יוצקים בהדרגה
            על האטריות וממשיכים לערבב,להפריד ולצפות
            את כל האטריות בחמאה.
         2.בתבנית קוטר 26 מפזרים מחצית מכמות האטריות
            ומהדקים מעט.
         3.מעל מפזרים את הגבינה(לאחר שערבבנו עם אבקת
            הסוכר ומי הורדים)
         4.מפזרים מעל הגבינה את שאר האטריות,מהדקים
            קלות ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.
         5.בינתיים מכינים סירופ:מרתיחים את המים,הסוכר
            ומיץ הלימון על אש קטנה למשך כ-10 דקות להסמכה
            (מי ורדים מוסיפים לקראת הסוף).
         6.כל עוד הכנאפה חם,יוצקים מעל את הסירופ בהדרגה
            עד לספיגה מלאה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים.


                         מעדן של קינוח-בתיאבון!
            
       

3 תגובות: