יום שבת, 24 ביוני 2017

לחמניות וניל עם קרם חלב





               שילוב  מנצח של בצק שמרים אוורירי
         ומלית קרם חלב מבושל.מאפה טעים
         ביותר מהמטבח הספרדי..תיהנו :)


         לבצק:

         3 כוסות קמח
         כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
         כפית גדושה שמרים יבשים
         3 כפות גדושות סוכר
         כפית דבש
         1 ביצה L
         רבע כפית מלח
         2 כפות שמן קנולה
         3/4 כוס מים פושרים

         לקרם החלב:

         1 וחצי כוסות חלב
         1 ביצה L
         3 כפות סוכר
         1 סוכר וניל
         2 כפות גדושות קורנפלור(או קמח)
         10 גרם חמאה

         חומרים נוספים:

         40 גרם חמאה(רכה)-לעבודה עם הבצק
         1חלמון ביצה+חצי כף חלב-למריחה על הלחמניות

         הכנה:

         1.לשים את מצרכי הבצק לבצק רך(את המים
            מוסיפים בהדרגה ואת המלח והשמן לקראת
            הסוף).מורידים על משטח מעט מקומח
            וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות למראה חלק
            ואלסטי.מחזירים לקערה ומתפיחים כשעה.
         2.בינתיים מכינים קרם חלב:מערבבים יחד
            בקערה ביצה,סוכר,סוכר וניל וקורנפלור.
            מחממים את החלב בקלחת וכשמגיע לסף
            רתיחה מוסיפים כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה
            עם הביצה,מערבבים ומחזירים הכל לקלחת.
            מערבבים על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,
            מורידים מהאש,מוסיפים חמאה ומערבבים
            עד הטמעה.מצננים ושומרים בינתיים במקרר.
         3.מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומתפיחים
            כרבע שעה.משמנים משטח בחמאה רכה
            (רצוי לחלק את 40 גרם החמאה ל-8 קוביות כך
            שתהיה כמות מדויקת של חמאה לכל כדור בצק),
            מניחים כדור בצק ובידיים משומנות בחמאה
            פותחים לעלה דק.
         4.מניחים בקצה לאורך(לא עד הסוף)בערך כף מלאה
            מהמלית,מגלגלים למעין רולדה ולאחר מכן לשבלול.
         5.מניחים על תבנית אפייה במרווחים ומתפיחים
            שוב כ-20 דקות.טורפים חלמון וחצי כף חלב
            יחד,מורחים על הלחמניות ואופים בחום של 170
            מעלות כרבע שעה.

                               לפני אפייה:
 
       
           
                               ובזמן ההכנה:
                

           
                               מעדן של מאפה
                           הכנתם קפה? בתיאבון!
                          


_________________________________________________________________

3 תגובות:

  1. כל מתכון שלך מדהים.
    את צריכה לקבל הכרה לאומית.

    השבמחק
  2. אני נהנת מאוד זו מקצוענות לשמה תבורכי ותודה ממני

    השבמחק