דפים

יום רביעי, 19 ביולי 2017

עוף בזיתים





               תבשיל טעים וקל להכנה לארוחת הצהריים
         או לארוחת שישי.הכי טעים על מצע של אורז
         לבן וחם.מעולה לכל המשפחה..תיהנו :)


       

         הכנת העוף:

         5-6 שוקי עוף(או 3 כרעי עוף)
         רבע כפית פפריקה
         רבע כפית כורכום
         רבע כפית מלח
         2 כפות שמן זית(לטיגון)

         שאר המצרכים:

         1 בצל(קצוץ דק)
         3 כפות שמן זית(לטיגון הבצל)
         5-6 שיני שום(פרוסות)
         רבע פלפל אדום חריף(קצוץ דק)
         כף אריסה(מתוקה או חריפה-לפי טעם)
         5 עגבניות(בגודל בינוני,מגורדות בפומפייה גסה)
         קורט סוכר
         2 קופסאות שימורים של זיתים,מגולענים
         כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
         כפית כמון
         כפית מלח
         רבע צרור כוסברה(קצוצה)
         מיץ מחצי לימון
         1 וחצי כוסות מים רותחים

         הכנה:

         1.מתבלים את שוקי העוף עם הפפריקה,הכורכום
            והמלח,ומטגנים במחבת יציקה(ציפוי טפלון/קרמי)
            ב-2 כפות שמן עד להזהבה משני הצדדים.
         2.משרים את הזיתים במים רותחים כ-5 דקות
            ומסננים(חוזרים על הפעולה 3 פעמים).
         3.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד
            הזהבה.מוסיפים את השום והפלפל החריף
            ומטגנים עוד כדקה.מוסיפים לשמן אריסה
            ותבלינים(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
         4.מוסיפים עגבניות מגורדות וקורט סוכר ומבשלים
            עד צמצום קל של הנוזלים.
         5.מוסיפים את המים הרותחים והזיתים ומערבבים.
            מסדרים את שוקי העוף ברוטב ומבשלים כ-30
            דקות על אש בינונית/נמוכה עם מכסה מעט פתוח
            לצמצום נוזלים).
         6.מוסיפים מיץ לימון וכוסברה קצוצה,מערבבים
            קלות,מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש
            נמוכה כ-10 דקות(במהלך הבישול יוצקים מהרוטב
            על העוף בעזרת כף).
         
                          יופי של תבשיל
                   את האורז הכנתם? בתיאבון!
         
  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה