רובנו אוהבים עוף בתנור..במיוחד מחכים לריחות המיוחדים
האלה בשבתות ובחגים.
המתכון הזה שונה ומיוחד,בגלל שילוב הטעמים שבו.
כרעי העוף ממולאים בבורגול ותרד..ולא ויתרתי כמובן על המצע של
תפוחי האדמה..חגיגה של טעמים,ארוחה שלמה במנה אחת! :)
מצרכים:
4 כרעי עוף גדולים
6-7 תפוחי אדמה אדומים (קלופים ופרוסים לאורכם)
3/4 כוס בורגול עבה (מושרה במים כחצי שעה)
3/4 חבילה של עלי תרד( כ-200 גרם),או עלי מנגולד
1 בצל (חתוך לחצאי טבעות ומטוגן)
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט צ'ילי גרוס
כפית גדושה פפריקה(לרוטב)
מלח למלית ולהמלחת העוף ותפוחי האדמה..(לפי הטעם)
רבע כוס שמן קנולה(לרוטב)
חצי כף דבש(לרוטב)
1 וחצי כפיות כורכום (חצי כפית למלית וכפית לרוטב)
2 כפיות אבקת מרק עוף (אחת למלית ואחת לרוטב)
מים (לפי הצורך)
הכנה:
1.ממליחים את כרעי העוף ותפוחי האדמה.
2.מכינים את המלית:את עלי התרד חולטים כדקה במים
רותחים וקוצצים.מוסיפים לבורגול המושרה יחד עם בצל
מטוגן,כפית אבקת מרק עוף,קורט מלח ופלפל צ'ילי,
כורכום,כמון ופלפל שחור,ומערבבים היטב.
3.ממלאים את כרעי העוף במלית הבורגול,בכיס שבין
העור לבשר וסוגרים בקיסמי שיניים.
4.פותחים את כל התבלינים לרוטב בשמן ובדבש,ומצפים
את כרעי העוף ותפוחי האדמה.מוסיפים כוס מים
לתבנית וסוגרים בנייר כסף.
5.מכניסים לתנור לאפייה בחום של190-200 מעלות.
אחרי כ-40 דקות מורידים את נייר הכסף וצולים עד
הזהבה עוד כ-40 דקות.
פשוט מעדן!
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2909
3/4 חבילה של עלי תרד( כ-200 גרם),או עלי מנגולד
חצי כפית כמון
2 כפיות אבקת מרק עוף (אחת למלית ואחת לרוטב)
רותחים וקוצצים.מוסיפים לבורגול המושרה יחד עם בצל
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2909
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה