דפים

יום שבת, 16 בנובמבר 2013

פרשקי בשר



                                                                               


          הפרשקי נחשב לאחד המאכלים הטעימים ביותר
              שקיימים במטבח הגיאורגי.המאכל הזה קיים
              גם במטבחים אחרים..בעיקר מארצות מזרח אירופה.
              הנוסח הגיאורגי כמובן שונה בצורת הסגירה
              ובמגוון רחב יותר של סוגי מלית כמו: גבינה,בשר,
              תפוחי אדמה או קטניות כמו חומוס ושעועית.
              פרשקי בשר נחשב למעדן..ומשתפת אתכם כאן :)


                  

                 

      




                  מצרכים לבצק:
                  
                  (יוצאים כ-16-18 יחידות)
     
                  4 כוסות קמח
                  1 כף שמרים יבשים
                  1 ביצה
                  כפית סוכר
                  חצי כף מלח
                  חצי כף וודקה
                  2 כפות שמן קנולה
                  1 ורבע כוסות מים פושרים (לפי ספיגה)

                  למלית הבשר:
            
                  600 גרם בשר בקר טחון
                  2 שיני שום כתושות
                  1 בצל קצוץ דק
                  כפית פלפל שחור גרוס
                  כפית כוסברה מיובשת
                  כפית גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
                  קורט צ'ילי גרוס
                  רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
                  כפית מלח (לפי הטעם)
 
                  הכנה:
                      
                  1.מערבבים בקערה קמח,סוכר ושמרים יחד,יוצרים 
                     גומה ומוסיפים ביצה,וודקה ומים פושרים בהדרגה.
                     לקראת הסוף מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש
                     עד שנוצר בצק במרקם רך אך לא דביק.
                     מכסים ומתפיחים כשעה.
                  2.מכינים את המלית:מאדים את הבשר במחבת
                     (ציפוי טפלון/קרמי),מערבבים מדי פעם ומפוררים.
                     כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים תבלינים,בצל
                     ושום,ומערבבים עוד כ-8 דקות עד ריכוך הבצל.
                  3.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח
                     ומרדדים לעלה בעובי של כ-2 ס"מ.
                     קורצים עיגולים ומשהים שוב כ-10 דקות.
                  4.משטחים את עיגולי הבצק,ממלאים בבשר(בערך
                     כף גדושה),סוגרים לצורת סירה והופכים
                     כשהתפר כלפי מטה.משהים עוד כ-10 דקות
                     ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
                     מוציאים על כלי מרופד בנייר סופג.
                   


                        

                   
            
                              מעדן- בתיאבון! 


                   

                המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4501
                           
                   


10 תגובות:

  1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
    תשובות
    1. פפריקה מתוקה..ותודה..לא שמתי לב שלא ציינתי זאת במתכון..יתוקן:)

      מחק
  2. מאיה בוקר טוב,
    צריך להתפיח את הבצק בפעם הראשונה?

    השבמחק
  3. היי מאיה, עשיתי את הפירשקי לבעלי היקר שחזר מח"ול :) זאת הייתה הצלחה גדולה, ניסיתי כמה מתכונים של פירושקי בעבר והם לא יצאו טובים כמו שזה יצא! מחכה כבר להכין את החצ'פורי שלך!

    השבמחק
  4. היי אביה,
    איזה כיף לשמוע..אני שמחה שאהבת והצלחת..ובהצלחה עם החצ'פורי..בטוחה שתצליחי ותאהבי גם :)

    השבמחק
  5. הי מאיה חייבים וודקה תודה וחג שמח

    השבמחק
  6. היי אילנה,
    אם אין,אפשר גם בלי,זה לא קריטי.בהצלחה!

    השבמחק