את הסופגניות האלה אני אוהבת במיוחד..
סופגניות עם ריח וטעם שנשאר..
סופגניות מבית אמא :)
במקור את הבצק של הסופגניות האלה היו
מרדדים וחותכים בצורה פשוטה למרובעים,
אבל אמא שלי תמיד אהבה לשדרג ולחדש ועיצבה
את הבצק לצורת דונאטס.
אני מקבלת ממנה המון השראה..נדבקתי ממנה(איך לא?)
והחלטתי לשחזר את טעמי הילדות האלה עם
הרכב בצק חדש ולשתף אתכם כאן :)
לבצק:
4 כוסות קמח
1 ביצה
1 סוכר וניל
כף שמרים יבשים
חצי כף וודקה
קורט מלח
1 ורבע כוסות מים פושרים
3 כפות סוכר
3 כפות שמן קנולה
* 1/3 כוס סוכר לציפוי
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,סוכר,שמרים וסוכר וניל
יחד.יוצרים גומה,ומוסיפים שמן,ביצה,וודקה,מלח
ומים פושרים בהדרגה,ולשים עד שנוצר בצק
רך אך לא דביק.לאחר התפחה של שעה,
מורידים את האוויר מהבצק,מכסים
ומתפיחים שוב.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומרדדים
לעלה בעובי של כ-2 ס"מ.קורצים עיגולים
(יוצאים כ-16-18),מכסים ומתפיחים שוב
כרבע שעה.אפשר לטגן את עיגולי הבצק בשלמותם
או ליצור צורה של דונאטס(פשוט מחוררים
בעזרת האצבע במרכז העיגול,מרימים את עיגול
הבצק ומותחים מעט מהמרכז כלפי חוץ,
בתנועות סיבוב).
3.מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה משני הצדדים,
מניחים על נייר סופג,וכל עוד הסופגניות חמות
מפזרים מעליהן סוכר.
4 כוסות קמח
1 ביצה
כף שמרים יבשים
1.מערבבים בקערה קמח,סוכר,שמרים וסוכר וניל
כרבע שעה.אפשר לטגן את עיגולי הבצק בשלמותם
בעזרת האצבע במרכז העיגול,מרימים את עיגול
הבצק ומותחים מעט מהמרכז כלפי חוץ,
בתנועות סיבוב).
בתיאבון וחג שמח!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
נפלא נפלא ומצויין כמו תמיד
השבמחקתודה רבה מאיה היקרה ♥