יש כל כך הרבה מתכונים לעוגות שוקולד.האמת,
הבחירה לא קלה,במיוחד כשאנחנו רוצים להכין לכבוד ימי הולדת.
לכן,החלטתי לעשות הרכב חומרים חדש וקל להכנה.
העוגה פשוטה וטעימה מאוד,כזו שתקצור מחמאות!
תראו כמה זה קל להפוך עוגה כזאת לחגיגית ויפה,
שתתאים לכם לכל אירוע או מסיבה של היקרים לכם :)
חומרים:
5 ביצים
5 ביצים
3/4 כוס שוקולית
1/4 כוס קקאו
1 ורבע כוסות קמח תופח
1 ורבע כוסות סוכר
1 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה(או חצי כוס מיץ תפוזים לפרווה)
1/4 כוס קקאו
1 ורבע כוסות קמח תופח
1 ורבע כוסות סוכר
1 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
1 גביע שמנת חמוצה(או חצי כוס מיץ תפוזים לפרווה)
להרטבת העוגה:
כפית קפה נמס
כף ליקר קפה(לא חובה)
3/4 כוס מים
לגנאש:
חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה(או קצפת צמחית לפרווה)
100 גרם שוקולד מריר
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים,מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים
כפית קפה נמס
כף ליקר קפה(לא חובה)
3/4 כוס מים
לגנאש:
חצי קופסת קרטון שמנת מתוקה(או קצפת צמחית לפרווה)
100 גרם שוקולד מריר
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים,מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים
להקציף עד שנוצר קצף יציב.מוסיפים בהדרגה את
החלמונים ומקציפים עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים שמן בזרם דק,
תמצית וניל ושמנת חמוצה.בסוף מוסיפים שוקולית,
אבקת קקאו וקמח תופח בתנועות קיפול.
2.יוצקים לתבנית עגולה משומנת(קוטר 26).אופים בחום
של 170 מעלות(רצוי לא טורבו) כ-40 דקות,עד שקיסם
של 170 מעלות(רצוי לא טורבו) כ-40 דקות,עד שקיסם
הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
3.מערבבים כפית קפה נמס ב-3/4 כוס מים ומרטיבים
את העוגה כל עוד היא חמה.
4.מכינים גנאש שוקולד ומצפים את העוגה.
5.מקשטים את העוגה(אפשר קוקוס,אגוזים מסוכרים,
5.מקשטים את העוגה(אפשר קוקוס,אגוזים מסוכרים,
עדשים משוקולד או כל מה שאוהבים)ושומרים
בקירור עד ההגשה.
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3964
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה