לאחר ששיתפתי אתכם בכמה גרסאות של המאפה
הגיאורגי הנפלא הזה,החלטתי להמציא מתכון חדש
המאפיין את עולם המטבח שלי.
אמנם אני מושפעת מהמטבח הגיאורגי כבת לעולים
מגיאורגיה,אך לא יכולה לוותר ולפסוח על המטבח
הישראלי כצברית.
עכשיו גם אתם תוכלו ליהנות ממאפה חצ'פורי
טעים ביותר המזכיר פיתה וקל יחסית להכנה :)
לבצק:
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית דבש
חצי כף מלח
כף שמן קנולה
1 וחצי כוסות מים(לפי ספיגה)
למלית הגבינות:
גבינת חמד-אריזה של 250 גרם
גבינת כנען-200 גרם
גבינה בולגרית-100 גרם
1 ביצה
חומרים נוספים:
3 כפות שומשום
רבע כוס שמן קנולה(לשימון המחבת ולמריחה
על פני הבצק)
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה.את המלח והשמן
מוסיפים לקראת הסוף וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק
רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה,מורידים את הבצק על משטח
מעט מקומח ומחלקים ל-10 כדורים.מכסים ומשהים
כרבע שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ,ממלאים במלית
הגבינות(לאחר שערבבנו את כל הגבינות עם הביצה-
בערך כף לכל כדור).מרימים את קצוות הבצק וסוגרים
(מעין צורת פרח-כמו בתמונה השנייה),לוחצים קלות
ומשטחים מעט מלמעלה,מכסים ומשהים כ-15 דקות.
4.מרדדים את הבצק הממולא(כשהסגירה כלפי מעלה)
לעלה בעובי כס"מ.מחממים מחבת יציקה
(ציפוי טפלון/קרמי),משמנים במעט שמן(מתוך הרבע
כוס)את המחבת ואת פני הבצק,מפזרים מעל מעט
שומשום,משהים למנוחה כ-10 דקות ומניחים על
המחבת.
5.מטגנים כל צד כ-3 דקות על אש בינונית,עד הזהבה
(אפשר גם לאפות-מניחים על תבנית מרופדת בנייר
אפייה,מורחים מעט שמן על פני הבצק,מפזרים מעט
שומשום ומשהים למנוחה כ-10 דקות.מכניסים
לתנור שחומם מראש 190 מעלות לאפייה של כ-10
דקות,עד הזהבה).
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית דבש
חצי כף מלח
כף שמן קנולה
1 וחצי כוסות מים(לפי ספיגה)
למלית הגבינות:
גבינת חמד-אריזה של 250 גרם
גבינת כנען-200 גרם
גבינה בולגרית-100 גרם
1 ביצה
חומרים נוספים:
3 כפות שומשום
רבע כוס שמן קנולה(לשימון המחבת ולמריחה
על פני הבצק)
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
ומוסיפים דבש ומים פושרים בהדרגה.את המלח והשמן
מוסיפים לקראת הסוף וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק
רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה,מורידים את הבצק על משטח
מעט מקומח ומחלקים ל-10 כדורים.מכסים ומשהים
כרבע שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה בעובי כחצי ס"מ,ממלאים במלית
הגבינות(לאחר שערבבנו את כל הגבינות עם הביצה-
בערך כף לכל כדור).מרימים את קצוות הבצק וסוגרים
(מעין צורת פרח-כמו בתמונה השנייה),לוחצים קלות
ומשטחים מעט מלמעלה,מכסים ומשהים כ-15 דקות.
4.מרדדים את הבצק הממולא(כשהסגירה כלפי מעלה)
לעלה בעובי כס"מ.מחממים מחבת יציקה
(ציפוי טפלון/קרמי),משמנים במעט שמן(מתוך הרבע
כוס)את המחבת ואת פני הבצק,מפזרים מעל מעט
שומשום,משהים למנוחה כ-10 דקות ומניחים על
המחבת.
5.מטגנים כל צד כ-3 דקות על אש בינונית,עד הזהבה
(אפשר גם לאפות-מניחים על תבנית מרופדת בנייר
אפייה,מורחים מעט שמן על פני הבצק,מפזרים מעט
שומשום ומשהים למנוחה כ-10 דקות.מכניסים
לתנור שחומם מראש 190 מעלות לאפייה של כ-10
דקות,עד הזהבה).
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4591
יצא פצצה ! תודה רבה לך !
השבמחקבכיף נועה..שמחה לשמוע! תודה גם לך:)
מחקהיי מאיה יש לי כמה שאלות-
השבמחקכשאת רושמת כף- איזה גודל של כף? כי יש לי כף מדידה אבל זה נראה לי שמשתנה וזה לא בדיוק כמו כוסות מדידה..
בנוסף את הבצק הכנת עם מיקסר? הכוס מדובר בחד"פ או אוניברסלית ?
חוץ מזה זה נראה נפלא!! נתקלתי בהרבה מתכונים של חאצ'פורי עם בצק עלים ואני ממש אוהבת עם הבצק שמרים (למרות שאני גרועה בבצק שמרים..)
היי שירה,
מחקלשאלותייך: כשאני רושמת כף אני מתכוונת לכף רגילה של מרק..אישית לא משתמשת בכפות מדידה..
אבל לדעתי ההבדל לא כל כך משמעותי..
את הבצקים לרוב לשה בידיים(אוהבת להרגיש את מרקם הבצק)..לגבי הכוס מדובר באוניברסלית.
ותודה על המחמאה:) אגב,הסוג הזה של החצ'פורי מבצק שמרים הוא קל יחסית להכנה..
וככל שתתנסי בבצקי שמרים אני מאמינה שבסוף תצליחי יותר ואפילו תגלי שזה הכי כיף..בהצלחה!
היי
השבמחקעדיף להקפיא לפני האפיה/טיגון או אחרי?
בוקר טוב יקירה !!
השבמחקחיבת לצין שכל מתכון שאת מעלה מוצלח ..
תמשיכי לפנק אותנו במעשה ידיך .
המשך שבוע טוב.
אני ממש מבקשת לא לשלוח אליי במייל
השבמחקאני כבר מס פעמים פונה אליכם שתסירו אותי מרשימת התפוצה .