רובנו אוהבים את טעמו הנפלא של המאפה
הטעים והמיוחד הזה,וכמובן זה אחד המאפים
הכי פופולאריים..
החלטתי לשתף אתכם בגרסא ביתית
של המאפה הזה,יחסית קלה יותר להכנה
והתוצאה טעימה לא פחות :)
לבצק:
4 כוסות קמח
4 כוסות קמח
80 גרם חמאה(בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות)
כף שמרים יבשים
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
חצי כפית מלח
כוס עד כוס ורבע מים פושרים(לפי ספיגה)
חומרים נוספים:
חומרים נוספים:
120 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר-לקיפול)
ביצה אחת טרופה עם כף מים(לציפוי)
3 כפות שומשום
3 כפות שומשום
הכנה:
1.מערבבים קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
ומוסיפים 2 ביצים,חמאה(או מרגרינה לפרווה)
ומים פושרים בהדרגה(מתחילים מכוס מים,
אם יש צורך מוסיפים).לקראת הסוף מוסיפים מלח
וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
2.לאחר התפחה של כשעה,מורידים את הבצק על
משטח מעט מקומח ומחלקים ל-3 כדורים.
מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה.
3.מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק,מורחים על 2/3
מכל עלה שליש מ-120 גרם החמאה לקיפול.
את שליש הבצק בלי החמאה מקפלים מעל שליש
הבצק האמצעי המרוח בחמאה ואת השליש
שנותר מקפלים מעליו.בסוף מקפלים שוב לחצי.
מכסים ומכניסים למנוחה של כשעה במקרר.
4.מוציאים מהמקרר ומרדדים שוב את שלושת חלקי
הבצק לעלה מלבני דק,וחוזרים שוב על אותם
קיפולים(רק שכאן בלי החמאה).מכניסים שוב
למקרר למנוחה של כשעה.
5.מרדדים כל חלק של בצק לעלה דק(כחצי ס"מ)
ועגול,מחלקים בעזרת גלגלת פיצה ל-10
ועגול,מחלקים בעזרת גלגלת פיצה ל-10
משולשים ומגלגלים.מניחים על תבנית מרופדת
בנייר אפייה,מורחים ביצה טרופה עם כף מים
ומפזרים מעט שומשום מעל.
6.משהים כחצי שעה להכפלת נפח,ואופים בחום
של 170-180 מעלות עד הזהבה.
טיפים:
* למי שאוהב-אפשר להוסיף קוביות שוקולד,
* למי שאוהב-אפשר להוסיף קוביות שוקולד,
מעט ממרח שוקולד או ריבת חלב כמלית.
* לאחר האפייה אפשר לצקת על הקרואסונים
סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל
(מוסיף טעם וברק למאפה).
סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל
(מוסיף טעם וברק למאפה).
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה