דפים

יום שבת, 14 בדצמבר 2013

מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות



                         

                          




          

           מרק ירקות עשיר עם מגוון רחב של ירקות,גריסים,
               אטריות ועדשים כתומות.
               מזין וטעים ביותר..פשוט מחמם את הלב! :)






                מצרכים:


               1 בצל (קצוץ דק)
               3 כפות שמן קנולה
               1 פלפל אדום קטן (חתוך לקוביות קטנות)
               רבע פלפל ירוק חריף קטן (קצוץ דק)
               1 וחצי כוסות קוביות דלעת (חתוכה לקוביות קטנות)
               1 תפוח אדמה אדום (חתוך לקוביות קטנות)
               1 גזר (מגורד בפומפייה)
               1 קישוא (מגורד בפומפייה)
               חצי כוס עדשים כתומות
               שליש כוס גריסים (או גריסי פנינה)
               חצי כוס אטריות דקות
               2 גבעולי סלרי כולל העלים (קצוצים)
               כפית כורכום
               חצי כפית פלפל שחור גרוס
               כף שטוחה אבקת מרק עוף 
               2 ליטר מים (לפי הצורך)


            
               הכנה:


               1.בסיר גדול מטגנים את הבצל ב-3 כפות השמן עד 
                  הזהבה קלה.
               2.מוסיפים פלפל אדום,פלפל ירוק חריף,סלרי(את
                  העלים שומרים לסוף),קוביות דלעת ותפוח אדמה,
                  וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
               3.מוסיפים גריסים,עדשים כתומות ותבלינים,וממשיכים
                  לטגן עוד כ-3 דקות.
               4.מוסיפים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.מוסיפים
                  את הגזר והקישוא המגורדים ומבשלים כחצי שעה.
               5.מוסיפים אבקת מרק עוף,מלח,אטריות ועלי סלרי
                  קצוצים,ומבשלים עוד כ-10 דקות והמרק מוכן
                  (במהלך הבישול אפשר להוסיף מעט מים רותחים
                  במידת הצורך).



                    
                             
                                          יופי של מרק לימות החורף הקרים
                  ואפילו לכל ימות השנה..לא? :)
                  


                                      בתיאבון!
             





                המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                  בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4568


              

             





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה