מרק ירקות עשיר עם מגוון רחב של ירקות,גריסים,
אטריות ועדשים כתומות.
מזין וטעים ביותר..פשוט מחמם את הלב! :)
מצרכים:
1 בצל (קצוץ דק)
3 כפות שמן קנולה
1 בצל (קצוץ דק)
3 כפות שמן קנולה
1 פלפל אדום קטן (חתוך לקוביות קטנות)
רבע פלפל ירוק חריף קטן (קצוץ דק)
1 וחצי כוסות קוביות דלעת (חתוכה לקוביות קטנות)
1 תפוח אדמה אדום (חתוך לקוביות קטנות)
1 גזר (מגורד בפומפייה)
1 קישוא (מגורד בפומפייה)
חצי כוס עדשים כתומות
רבע פלפל ירוק חריף קטן (קצוץ דק)
1 וחצי כוסות קוביות דלעת (חתוכה לקוביות קטנות)
1 תפוח אדמה אדום (חתוך לקוביות קטנות)
1 גזר (מגורד בפומפייה)
1 קישוא (מגורד בפומפייה)
חצי כוס עדשים כתומות
שליש כוס גריסים (או גריסי פנינה)
חצי כוס אטריות דקות
2 גבעולי סלרי כולל העלים (קצוצים)
כפית כורכום
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף שטוחה אבקת מרק עוף
2 ליטר מים (לפי הצורך)
הכנה:
1.בסיר גדול מטגנים את הבצל ב-3 כפות השמן עד
1.בסיר גדול מטגנים את הבצל ב-3 כפות השמן עד
הזהבה קלה.
2.מוסיפים פלפל אדום,פלפל ירוק חריף,סלרי(את
2.מוסיפים פלפל אדום,פלפל ירוק חריף,סלרי(את
העלים שומרים לסוף),קוביות דלעת ותפוח אדמה,
וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
3.מוסיפים גריסים,עדשים כתומות ותבלינים,וממשיכים
לטגן עוד כ-3 דקות.
4.מוסיפים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.מוסיפים
את הגזר והקישוא המגורדים ומבשלים כחצי שעה.
5.מוסיפים אבקת מרק עוף,מלח,אטריות ועלי סלרי
קצוצים,ומבשלים עוד כ-10 דקות והמרק מוכן
(במהלך הבישול אפשר להוסיף מעט מים רותחים
במידת הצורך).
במידת הצורך).
יופי של מרק לימות החורף הקרים
ואפילו לכל ימות השנה..לא? :)
ואפילו לכל ימות השנה..לא? :)
בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה