מאכל מאוד מוכר וטעים ביותר שמגיע אלינו
מהמטבח העיראקי הנפלא.
ישנם סוגים רבים ושונים של קובות,מטוגנות
או מבושלות בסוגי מרק שונים.
הקובה המוכרת ביותר לרובנו היא הקובה בורגול
המטוגנת..גאה לשתף אתכם במתכון מפנק
וטעים במיוחד..תיהנו :)
לבצק:
(כ-16-18 קובות)
2 כוסות בורגול דק
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
3-4 כפות שמן קנולה
כפית מלח(לפי הטעם)
1 ביצה L
למלית הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן קנולה(לטיגון)
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט לבישול
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מוסקט
כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כוס צנוברים(קלויים מעט)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח(לפי הטעם)
הכנה:
1.מכינים את המלית:במחבת עם ציפוי טפלון/קרמי
מטגנים את הבצל ב-2 כפות השמן עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הבשר,מאדים ומפוררים תוך כדי
ערבוב.ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים
שום,תבלינים ופטרוזיליה,וממשיכים לערבב ולאדות
עוד כ-5 דקות.בסוף מוסיפים צנוברים,מערבבים
ומוכן.
2.משרים את הבורגול במים כחצי שעה,מעבירים
למסננת וסוחטים מנוזלים.מעבירים לקערה
ומוסיפים סולת וקמח,ומערבבים.מוסיפים שמן,
תבלינים וביצה,וממשיכים לערבב וללוש עד
לקבלת עיסה אחידה.משהים כ-20 דקות.
3.לוקחים מעט מהבצק(כל פעם מרטיבים את הידיים),
משטחים לעלה דק על כף היד,ממלאים במלית
הבשר(בערך כף),סוגרים ומעצבים לאורך קערית
היד צורה של קובה מאורכת.
4.מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה,ומוציאים על
נייר סופג.
פשוט מעדן- בתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
(כ-16-18 קובות)
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
3-4 כפות שמן קנולה
כפית מלח(לפי הטעם)
1 ביצה L
למלית הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט לבישול
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מוסקט
כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כוס צנוברים(קלויים מעט)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח(לפי הטעם)
1.מכינים את המלית:במחבת עם ציפוי טפלון/קרמי
מטגנים את הבצל ב-2 כפות השמן עד הזהבה קלה.
מוסיפים את הבשר,מאדים ומפוררים תוך כדי
ערבוב.ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים
שום,תבלינים ופטרוזיליה,וממשיכים לערבב ולאדות
עוד כ-5 דקות.בסוף מוסיפים צנוברים,מערבבים
2.משרים את הבורגול במים כחצי שעה,מעבירים
למסננת וסוחטים מנוזלים.מעבירים לקערה
ומוסיפים סולת וקמח,ומערבבים.מוסיפים שמן,
תבלינים וביצה,וממשיכים לערבב וללוש עד
לקבלת עיסה אחידה.משהים כ-20 דקות.
3.לוקחים מעט מהבצק(כל פעם מרטיבים את הידיים),
משטחים לעלה דק על כף היד,ממלאים במלית
הבשר(בערך כף),סוגרים ומעצבים לאורך קערית
היד צורה של קובה מאורכת.
4.מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה,ומוציאים על
נייר סופג.
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה