דפים

יום שבת, 28 בדצמבר 2013

עוגות טורט תפוזים אישיות












           עוגות טורט אישיות מהמטבח הגיאורגי בניחוח
         וטעם הדרי של תפוז ולימון משגעים עם קרם
         בטעם וניל.
         בגיאורגית נקראות גם: ציחווי
         כיף להגיש לאורחים,לשולחן חג או אירוע,
         ואפילו לפינוק שלנו עם הקפה,לא? :)
   



      
          לעוגות:
          (כ-20 יחידות)

          6 ביצים(מופרדות ובטמפרטורת החדר)
          3/4 כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
          מיץ מחצי לימון
          קליפת לימון מגורדת(מחצי לימון)
          קליפת תפוז מגורדת(מרבע תפוז)
          3/4 כוס שמן קנולה
          1 סוכר וניל
          1 כוס סוכר
          2 כוסות קמח תופח



          המילוי:


          2 שמנת מתוקה
          חצי כוס חלב
          1 פודינג בטעם וניל
          חצי כוס סוכר
          דובדבנים מסוכרים(חצי אריזה)


    
          הכנה:
 

       1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וסוכר
          וניל,וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
          מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד שנוצר קצף תפוח
          ובהיר.מורידים מעט את מהירות ההקצפה,מוסיפים
          שמן בזרם דק,מיץ תפוזים ומיץ לימון.בסוף מוסיפים
          קמח וגרידת תפוז ולימון בתנועות קיפול.
       2.יוצקים הכל בתבנית תנור בגודל 35/40 ס"מ משומנת
          היטב.אופים בחום של 170 מעלות(רצוי לא טורבו)
          כחצי שעה.
       3.מצננים את העוגה וקורצים כ-20 עיגולים.
          את השאריות מפוררים.
       4.מכינים קרם:מקציפים את השמנת והסוכר,מוסיפים
          בהדרגה חלב ופודינג וניל,עד שנוצר קרם חלק ויציב.
       5.חוצים כל עיגול בצק לשניים.מורחים מעט מהקרם
          על שכבה ראשונה,מניחים מעל את החצי השני,
          מורחים שוב מעל ומסביב מעט מהקרם ומצפים
          בפירורי העוגה.מקשטים בחצי דובדבן מסוכר מעל.



        
           

                     יופי של עוגות אישיות
                    מרשימות וטעימות מאוד!


                               בתיאבון!





           המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary

            בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/366











תגובה 1: