עוגות טורט אישיות מהמטבח הגיאורגי בניחוח
וטעם הדרי של תפוז ולימון משגעים עם קרם
בטעם וניל.
בגיאורגית נקראות גם: ציחווי
כיף להגיש לאורחים,לשולחן חג או אירוע,
ואפילו לפינוק שלנו עם הקפה,לא? :)
לעוגות:
(כ-20 יחידות)
6 ביצים(מופרדות ובטמפרטורת החדר)
3/4 כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
מיץ מחצי לימון
קליפת לימון מגורדת(מחצי לימון)
קליפת תפוז מגורדת(מרבע תפוז)
3/4 כוס שמן קנולה
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
המילוי:
2 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 פודינג בטעם וניל
חצי כוס סוכר
דובדבנים מסוכרים(חצי אריזה)
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וסוכר
וניל,וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד שנוצר קצף תפוח
ובהיר.מורידים מעט את מהירות ההקצפה,מוסיפים
שמן בזרם דק,מיץ תפוזים ומיץ לימון.בסוף מוסיפים
קמח וגרידת תפוז ולימון בתנועות קיפול.
2.יוצקים הכל בתבנית תנור בגודל 35/40 ס"מ משומנת
היטב.אופים בחום של 170 מעלות(רצוי לא טורבו)
כחצי שעה.
3.מצננים את העוגה וקורצים כ-20 עיגולים.
את השאריות מפוררים.
4.מכינים קרם:מקציפים את השמנת והסוכר,מוסיפים
בהדרגה חלב ופודינג וניל,עד שנוצר קרם חלק ויציב.
5.חוצים כל עיגול בצק לשניים.מורחים מעט מהקרם
על שכבה ראשונה,מניחים מעל את החצי השני,
מורחים שוב מעל ומסביב מעט מהקרם ומצפים
בפירורי העוגה.מקשטים בחצי דובדבן מסוכר מעל.
יופי של עוגות אישיות
מרשימות וטעימות מאוד!
בתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/366
(כ-20 יחידות)
6 ביצים(מופרדות ובטמפרטורת החדר)
3/4 כוס מיץ תפוזים(סחוט טרי)
מיץ מחצי לימון
קליפת לימון מגורדת(מחצי לימון)
קליפת תפוז מגורדת(מרבע תפוז)
3/4 כוס שמן קנולה
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
המילוי:
2 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 פודינג בטעם וניל
חצי כוס סוכר
דובדבנים מסוכרים(חצי אריזה)
1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר וסוכר
וניל,וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד שנוצר קצף תפוח
ובהיר.מורידים מעט את מהירות ההקצפה,מוסיפים
שמן בזרם דק,מיץ תפוזים ומיץ לימון.בסוף מוסיפים
קמח וגרידת תפוז ולימון בתנועות קיפול.
2.יוצקים הכל בתבנית תנור בגודל 35/40 ס"מ משומנת
היטב.אופים בחום של 170 מעלות(רצוי לא טורבו)
כחצי שעה.
3.מצננים את העוגה וקורצים כ-20 עיגולים.
את השאריות מפוררים.
4.מכינים קרם:מקציפים את השמנת והסוכר,מוסיפים
בהדרגה חלב ופודינג וניל,עד שנוצר קרם חלק ויציב.
5.חוצים כל עיגול בצק לשניים.מורחים מעט מהקרם
על שכבה ראשונה,מניחים מעל את החצי השני,
מורחים שוב מעל ומסביב מעט מהקרם ומצפים
בפירורי העוגה.מקשטים בחצי דובדבן מסוכר מעל.
מרשימות וטעימות מאוד!
בתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
מעולה...
השבמחק