עוגה נהדרת וקלה להכנה
מהמטבח הגיאורגי.
עוגה נוסטלגית שתזכיר לכם את טעמי הילדות!
אין על השילוב של השוקולד והחלבה
בין דפי ופל פריכים..פשוט טעים :)
מצרכים:
בסיס ופל לעוגה-אריזת ניילון
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה(או מרגרינה)
3 כפות גדושות קקאו
10 כפות גדושות סוכר
1 סוכר וניל
200 גרם חלבה,מפוררת
1/3 כוס מים
1 חלמון ביצה
1/3 כוס אגוזי מלך,קצוצים
הכנה:
1.הכנת הקרם:מעבירים לקלחת ועל אש
קטנה ממיסים יחד שוקולד מריר,חמאה,
קקאו,סוכר,סוכר וניל חלבה ומים,תוך
כדי ערבוב מדי פעם,עד לקבלת מרקם
אחיד.
2.מורידים מהאש,מצננים מעט ומוסיפים
את חלמון הביצה תוך כדי ערבוב מהיר,
עד הטמעה.
3.כל עוד הקרם פושר,מורחים מעט מהקרם
על דפי הופל.לעשות כך עד דף הופל
האחרון.מעל השכבה האחרונה של הקרם
מעטרים את העוגה באגוזי המלך.
4.שומרים בקירור.מומלץ אפילו לשמור
בהקפאה,כך דפי הופל נשארים פריכים
(העוגה יחסית קלה לפריסה גם לאחר
ההקפאה).
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון בליווי ערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3475
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה(או מרגרינה)
3 כפות גדושות קקאו
10 כפות גדושות סוכר
1 סוכר וניל
1/3 כוס מים
1 חלמון ביצה
1/3 כוס אגוזי מלך,קצוצים
הכנה:
1.הכנת הקרם:מעבירים לקלחת ועל אש
קטנה ממיסים יחד שוקולד מריר,חמאה,
קקאו,סוכר,סוכר וניל חלבה ומים,תוך
כדי ערבוב מדי פעם,עד לקבלת מרקם
אחיד.
2.מורידים מהאש,מצננים מעט ומוסיפים
את חלמון הביצה תוך כדי ערבוב מהיר,
עד הטמעה.
3.כל עוד הקרם פושר,מורחים מעט מהקרם
על דפי הופל.לעשות כך עד דף הופל
האחרון.מעל השכבה האחרונה של הקרם
מעטרים את העוגה באגוזי המלך.
4.שומרים בקירור.מומלץ אפילו לשמור
בהקפאה,כך דפי הופל נשארים פריכים
(העוגה יחסית קלה לפריסה גם לאחר
ההקפאה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה