המטבח הגיאורגי עשיר ומציע לכם
מגוון רחב של תבשילי קדרה מעולים
וטעימים ביותר.
התבשיל הזה מיוחד בטעמו בגלל
הרוטב המתוק חמוץ וכמובן בשר
האווז שמוסיף מאוד ומעשיר.
משתפת גם אתכם בעוד תבשיל
שהבאתי מבית אמא..פשוט מעדן! :)
מצרכים:
1 ק"ג שוקי אווז
5 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול(פרוס לחצאי טבעות)
2 שיני שום כתושות
2 גבעולי סלרי כולל העלים(קצוצים)
12 תפוחי אדמה אדומים קטנים(שלמים,ללא הקליפה)
כפית מלח גס
כף עריסה
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית גדושה כוסברה מיובשת
כפית גדושה אורגנו מיובש
כף גדושה בזיליקום טרי קצוץ
כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
2 פלפלים אדומים מיובשים
10 שזיפים מיובשים
2 וחצי כוסות מים רותחים
הכנה:
1.שוטפים היטב את נתחי האווז,מעבירים
למסננת ומשהים כרבע שעה.
2.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל
בשמן,עד הזהבה.מוסיפים את השום
וממשיכים לטגן,מוסיפים פפריקה ועריסה
לשמן(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
מוסיפים את צלעות האווז,מפזרים מעל
מלח גס וסוגרים את הבשר על אש בינונית
כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
3.מוסיפים כוסברה מיובשת ופלפל שחור
ומערבבים.מוסיפים 2 וחצי כוסות מים
רותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית
ומכסה מעט פתוח כשעה ורבע(עד צמצום
נוזלים ובישול כמעט מלא).
4.מוסיפים שזיפים,תפוחי אדמה,סלרי
(חוץ מהעלים)ואבקת מרק עוף לסיר.
מפזרים מעל אורגנו,בזיליקום,עלי סלרי
ופלפל אדום מיובש ומבשלים על אש
נמוכה עוד כשעה.תחילה כ-20 דקות
עם מכסה מעט פתוח,אח"כ מכסים
ומבשלים עד שהבשר מוכן.
(בתום הבישול הרוטב צריך להיות עד
כרבע מגובה התבשיל).
* אפשר להכין את התבשיל הזה גם
עם קוביות בשר בקר.
יופי של תבשיל
עם ריחות של שבת וחג
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4746
1 ק"ג שוקי אווז
5 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול(פרוס לחצאי טבעות)
2 שיני שום כתושות
2 גבעולי סלרי כולל העלים(קצוצים)
12 תפוחי אדמה אדומים קטנים(שלמים,ללא הקליפה)
כף עריסה
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית גדושה כוסברה מיובשת
כפית גדושה אורגנו מיובש
כף גדושה בזיליקום טרי קצוץ
כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
2 פלפלים אדומים מיובשים
10 שזיפים מיובשים
2 וחצי כוסות מים רותחים
הכנה:
1.שוטפים היטב את נתחי האווז,מעבירים
למסננת ומשהים כרבע שעה.
2.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל
בשמן,עד הזהבה.מוסיפים את השום
וממשיכים לטגן,מוסיפים פפריקה ועריסה
לשמן(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
מוסיפים את צלעות האווז,מפזרים מעל
מלח גס וסוגרים את הבשר על אש בינונית
כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
3.מוסיפים כוסברה מיובשת ופלפל שחור
ומערבבים.מוסיפים 2 וחצי כוסות מים
רותחים ומבשלים את הבשר על אש בינונית
ומכסה מעט פתוח כשעה ורבע(עד צמצום
נוזלים ובישול כמעט מלא).
(חוץ מהעלים)ואבקת מרק עוף לסיר.
מפזרים מעל אורגנו,בזיליקום,עלי סלרי
ופלפל אדום מיובש ומבשלים על אש
נמוכה עוד כשעה.תחילה כ-20 דקות
עם מכסה מעט פתוח,אח"כ מכסים
ומבשלים עד שהבשר מוכן.
(בתום הבישול הרוטב צריך להיות עד
כרבע מגובה התבשיל).
* אפשר להכין את התבשיל הזה גם
עם קוביות בשר בקר.
עם ריחות של שבת וחג
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4746
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה