דפים

יום שני, 13 בינואר 2014

עוגיות חמאה ופיסטוקים








 

                  עוגיות חמאה טעימות ונמסות בפה..
          בהשראת המטבח הערבי
          הכנתי אותן בצורת מעמול ועם
          תוספת של פיסטוקים גרוסים
          איך בדיוק?
         

          משתפת כאן גם אתכם :)



           מצרכים:


           250 גרם חמאה(בטמפרטורת החדר)
           4 וחצי כפות אבקת סוכר
           2 וחצי כוסות קמח
           1/4 כוס סולת
           1/2 כפית אבקת אפייה
           1/2 כוס פיסטוקים(קלויים וגרוסים דק)
           2 טיפות מי ורדים
   
           * 2 כפות אבקת סוכר לבזיקה
       

            הכנה:


           1.בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד
              חמאה,אבקת סוכר ומי ורדים,עד לקבלת
              מראה קרמי מעט תפוח.
           2.בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח,סולת
              ואבקת אפייה.
           3.מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואת
              הפיסטוקים(בסוף)לתערובת החמאה,
              ובמהירות איטית ממשיכים לערבל רק עד
              איחוד חומרים וקבלת תערובת פירורית.
           4.מאחדים בעזרת הידיים את הפירורים
              לבצק,עוטפים בניילון נצמד ומשהים 
              במקרר כחצי שעה.
           5.יוצרים כדורים קטנים מהבצק.בשלב הזה
              מעבירים כל כדור בצק לכלי מיוחד
              למעמולים(לא חובה)ולוחצים מעט ליצירת
              הצורה(אפשרות נוספת:יוצרים כדורים,
              משטחים מעט ונועצים פיסטוק שלם
              במרכז).
           6.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
              ואופים בחום של 170 מעלות כ-12-15
              דקות,עד הזהבה קלה.
    

              * טיפ: רצוי לצנן את העוגיות על
                       התבנית לפני שמרימים
                       אותן אחרת הן מתפוררות.
                       ולפרווה אפשר להשתמש
                       במרגרינה במקום החמאה.


              




                               יופי של עוגיות לאירוח
                                או לפינוק עם הקפה..
                                      בתיאבון!



              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4760




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה