יום שבת, 25 בינואר 2014

סהרוני שמרים ושוקולד









                עוגות שמרים הכי אהובות והכי פופולריות!
             אישית מאוד אוהבת ליצור בבצקי שמרים
             וזה מתכון מושלם לאירוח ואהוב עלי במיוחד..
             זה אחד המתכונים שכתבתי בתחילת דרכי
             ומהר מאוד פתח פתח למתכונים נוספים..
             יש כאן שילוב מנצח של שמרים ושוקולד
             ובנוסף צורה מעניינת ויפה..
             משתפת אתכם גם כאן..תיהנו :)



         
             לבצק:
             (ל-12 סהרונים גדולים)

             8 כוסות קמח
             150 גרם חמאה(או מרגרינה),רכה
             2/3 כוס סוכר
             2 כפות שמרים יבשים
             1/2 כפית מלח
             2 כוסות חלב(או מים),פושר
             גרידת לימון מחצי הפרי
             3 ביצים M
             כף דבש

       
             למלית:

             *ממרח שוקולד השחר 500 גרם
             *בקערה נפרדת מערבבים יחד:
              6 כפיות גדושות קקאו
              כפית גדושה קינמון
              2 כפיות סוכר
              6 עוגיות פתיבר טחונות


             לציפוי:

             1 ביצה
             כפית דבש
             1/3 כוס שומשום(או פרג)


             הכנה:

             1.מערבבים את הסוכר,הקמח והשמרים יחד,
                יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש,החמאה,
                הביצים והחלב הפושר בהדרגה.לקראת 
                הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש
                עד שנוצר מרקם רך,חלק ולא דביק.
                מכסים ומתפיחים כשעה.מורידים את האוויר
                מהבצק שתפח,מוסיפים את גרידת הלימון
                ולשים שוב.מתפיחים כחצי שעה.
             2.מחלקים ל-12 כדורים(או ל-24,תלוי בגודל
                שרוצים),מכסים ומכניסים למקרר להתפחה
                קצרה נוספת(כך גם יותר קל לעבד את הבצק).
             3.מוציאים כדור כדור,מרדדים לעלה דק,
                וחותכים בקצה הקרוב אלינו 10 פסים לאורך
                (אורך הפסים עד כרבע מעיגול הבצק).
                מורחים בערך כפית גדושה מממרח השוקולד,
                מפזרים מעל 2 כפיות מתערובת הקקאו
                ומגלגלים לרולדה.כשמגיעים לפסים שיצרנו,
                כורכים אותם מעל הבצק ומניחים על
                התבנית בצורת סהרון.מורחים ביצה טרופה
                עם כפית דבש ומפזרים מעל שומשום
                או פרג.
             4.מתפיחים כרבע שעה ואופים בחום של
                180 מעלות כ-15-20 דקות.


                טיפ: מומלץ לאחר אפייה לצקת מעל סירופ
                       סוכר חם עם מעט תמצית וניל..
                       מוסיף לטעם ולברק.
             
         
                                 לפני אפייה:
                   

                 

                                 כך יוצרים את הפסים:
                  


                    


 

                                 עוגות שמרים יפות
                                 וטעימות ביותר..
                                 בהצלחה ובתיאבון!





             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3157
               





            

_________________________________________________________________

2 תגובות: