התבשיל הזה מזכיר סוג של חמין
אני קוראת לזה "חמין מהיר הכנה"
תבשיל חורפי בשילוב טעמים נפלא..
פשוט טעים ומזין!
תיהנו :)
מצרכים:
8 שוקי עוף
8 תפוחי אדמה קטנים(קלופים וחצויים)
400 גרם גריסי פנינה
6 כפות שמן קנולה
2 בצלים(חתוכים מעט גס לקוביות)
1 פלפל אדום(חתוך לקוביות)
1 גזר גדול(מגורד מעט גס בפומפייה)
2 גבעולי סלרי קצוצים(כולל העלים)
2 עלי דפנה
כפית גדושה כורכום
כפית גדושה כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס(לפי הטעם)
חצי כף סילאן
8 שוקי עוף
8 תפוחי אדמה קטנים(קלופים וחצויים)
400 גרם גריסי פנינה
6 כפות שמן קנולה
2 בצלים(חתוכים מעט גס לקוביות)
1 פלפל אדום(חתוך לקוביות)
1 גזר גדול(מגורד מעט גס בפומפייה)
2 גבעולי סלרי קצוצים(כולל העלים)
2 עלי דפנה
כפית גדושה כורכום
כפית גדושה כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס(לפי הטעם)
חצי כף סילאן
כף אבקת מרק עוף+כפית
4 וחצי כוסות מים(לפי הצורך)
הכנה:
1.מערבבים ב-2 כפות שמן חצי כפית פפריקה
מתוקה וכפית מרק עוף,מורחים על שוקי
העוף,ומטגנים וסוגרים(במחבת עם ציפוי
טפלון/קרמי)משני הצדדים עד הזהבה קלה.
2.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל ב-4
כפות שמן עד הזהבה.מוסיפים את תפוחי
האדמה והמלח ומטגנים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את קוביות הפלפל והסלרי
(חוץ מהעלים)וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.
3.מוסיפים תבלינים וסילאן ומערבבים.
מוסיפים את גריסי הפנינה(לאחר ששטפנו)
והגזר,מערבבים עוד כ-2 דקות ומוסיפים
את שוקי העוף.מפזרים מעל את עלי הסלרי
והדפנה,מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים
וכף אבקת מרק עוף ומבשלים כרבע שעה.
4.מכניסים את הסיר לתנור בחום של 180
מעלות לאפייה של כ-45 דקות.
תחילה אופים כ-30 דקות מכוסה בנייר
כסף,אח"כ מורידים ואופים עוד כ-15
דקות עד הזהבה מלמעלה
(אפשר להוסיף במהלך האפייה מעט
מים רותחים במידת הצורך).
4 וחצי כוסות מים(לפי הצורך)
הכנה:
1.מערבבים ב-2 כפות שמן חצי כפית פפריקה
מתוקה וכפית מרק עוף,מורחים על שוקי
העוף,ומטגנים וסוגרים(במחבת עם ציפוי
טפלון/קרמי)משני הצדדים עד הזהבה קלה.
2.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל ב-4
כפות שמן עד הזהבה.מוסיפים את תפוחי
האדמה והמלח ומטגנים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים את קוביות הפלפל והסלרי
(חוץ מהעלים)וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.
3.מוסיפים תבלינים וסילאן ומערבבים.
מוסיפים את גריסי הפנינה(לאחר ששטפנו)
והגזר,מערבבים עוד כ-2 דקות ומוסיפים
את שוקי העוף.מפזרים מעל את עלי הסלרי
והדפנה,מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים
וכף אבקת מרק עוף ומבשלים כרבע שעה.
4.מכניסים את הסיר לתנור בחום של 180
מעלות לאפייה של כ-45 דקות.
תחילה אופים כ-30 דקות מכוסה בנייר
כסף,אח"כ מורידים ואופים עוד כ-15
דקות עד הזהבה מלמעלה
(אפשר להוסיף במהלך האפייה מעט
מים רותחים במידת הצורך).
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4832
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4832
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה