יום רביעי, 29 בינואר 2014

תבשיל שוקי עוף וגריסי פנינה








       
          התבשיל הזה מזכיר סוג של חמין
          אני קוראת לזה "חמין מהיר הכנה"
          תבשיל חורפי בשילוב טעמים נפלא..
          פשוט טעים ומזין!
          תיהנו :)

  

    

       
          מצרכים:


          8 שוקי עוף
          8 תפוחי אדמה קטנים(קלופים וחצויים)
          400 גרם גריסי פנינה
          6 כפות שמן קנולה
          2 בצלים(חתוכים מעט גס לקוביות)
          1 פלפל אדום(חתוך לקוביות)
          1 גזר גדול(מגורד מעט גס בפומפייה)
          2 גבעולי סלרי קצוצים(כולל העלים)
          2 עלי דפנה
          כפית גדושה כורכום
          כפית גדושה כמון
          חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
          כפית פלפל שחור גרוס
          כפית מלח גס(לפי הטעם)
          חצי כף סילאן
          כף אבקת מרק עוף+כפית
          4 וחצי כוסות מים(לפי הצורך)



          הכנה:


         1.מערבבים ב-2 כפות שמן חצי כפית פפריקה
            מתוקה וכפית מרק עוף,מורחים על שוקי
            העוף,ומטגנים וסוגרים(במחבת עם ציפוי
            טפלון/קרמי)משני הצדדים עד הזהבה קלה.
         2.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל ב-4
            כפות שמן עד הזהבה.מוסיפים את תפוחי
            האדמה והמלח ומטגנים עוד כ-5 דקות.
            מוסיפים את קוביות הפלפל והסלרי
            (חוץ מהעלים)וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.
         3.מוסיפים תבלינים וסילאן ומערבבים.
            מוסיפים את גריסי הפנינה(לאחר ששטפנו)
            והגזר,מערבבים עוד כ-2 דקות ומוסיפים
            את שוקי העוף.מפזרים מעל את עלי הסלרי
            והדפנה,מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים
            וכף אבקת מרק עוף ומבשלים כרבע שעה.
         4.מכניסים את הסיר לתנור בחום של 180
            מעלות לאפייה של כ-45 דקות.
            תחילה אופים כ-30 דקות מכוסה בנייר
            כסף,אח"כ מורידים ואופים עוד כ-15
            דקות עד הזהבה מלמעלה
            (אפשר להוסיף במהלך האפייה מעט
             מים רותחים במידת הצורך).
       
       


                 
                             בהצלחה ובתיאבון!





          המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
           בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4832






_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה