יום חמישי, 30 בינואר 2014

טילונים מבצק עלים וקרם בטעם וניל








     

              ממש נוסטלגיה של טעמים..
           שילוב של בצק עלים עם קרם בטעם וניל
           ממש כמו קרמשניט בצורת טילונים.
           במטבח הגיאורגי נקראים גם "טרובוצ'קי"
           קינוח מפנק שכילדה אני זוכרת שאמי
           הייתה מכינה לאירועים מיוחדים או
           לשבתות וחגים..
           משתפת גם אתכם..פשוט מעדן! :)


            מצרכים:
            (ל-18 יחידות)

            800 גרם בצק עלים
            2 כפות אבקת סוכר(לבזיקה)
            דובדבנים מסוכרים 1/3 קופסת פלסטיק


            לקרם:


            1/2 אריזה פודינג בטעם וניל
            1 סוכר וניל
            1/3 כוס סוכר
            1/2 כוס חלב
            1 שמנת מתוקה
            * ציוד נדרש:קונוסים לאפייה ממתכת.


            הכנה:


           1.מפשירים את בצק העלים למשך הלילה
              במקרר.
           2.פורסים את הבצק על משטח מקומח קלות.
              חותכים 2 רצועות מלבניות ברוחב כ-2 וחצי
              ס"מ(סה"כ 18 רצועות).
           3.כורכים כל רצועה סביב קונוס ממתכת
              בתנועות סיבוביות כמו ספיראלה(אפשר
              למתוח מעט ובעדינות את רצועות הבצק
              בזמן שמהדקים סביב הקונוס,וחשוב שקצוות
              הבצק יהיו אחד על השני ולא ברווחים).
           4.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
              במרווחים ואופים בחום של 180 מעלות
              כ-12-15 דקות עד הזהבה(תלוי בתנור).
              אח"כ מורידים לחום של 150 מעלות ואופים
              עוד כ-5 דקות(שומר על פריכות הבצק
              לאחר האפייה).שולפים את הקונוסים
              מהבצק ומצננים.
           5.מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר,
              סוכר וניל,חלב ופודינג לקרם חלק ויציב,
              מעבירים לשק זילוף(לא חובה)וממלאים
              בקרם.
           6.מקשטים בחתיכות של דובדבנים מסוכרים,
              בוזקים אבקת סוכר ונהנים..


            * לפרווה אפשר להחליף את השמנת והחלב
              במיכל וחצי קצפת צמחית.

        


 


  


           


                               בהצלחה ובתיאבון!





            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4449








_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה