יום שלישי, 4 בפברואר 2014

מרק כופתאות בשר ואורז









             מרק נפלא וטעים מאוד מהמטבח הגיאורגי.
           כופתאות בשר ואורז מבושלות במרק
           עם טעם עשיר..פשוט מעדן!
           משתפת גם אתכם..תיהנו :)


      

            לכופתאות:

            בשר בקר טחון-500 גרם
            1 בצל
            1/4 צרור פטרוזיליה(רק עלים)
            2-3 שיני שום
            1/3 כוס אורז עגול(שטוף ומסונן)
            כפית מלח(לפי הטעם)
            כפית כוסברה מיובשת(או חמלי סונלי-תבלין גיאורגי)
            כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
            כפית פלפל שחור גרוס
            קורט פלפל צ'ילי


            למרק:

            2 תפוחי אדמה אדומים(חתוכים לקוביות קטנות)
            1 גזר(מגורד מעט גס בפומפייה)
            1 כוס אפונת גינה מוקפאת
            2 גבעולי סלרי כולל העלים(קצוצים דק במעבד)
            1/4 צרור שמיר קצוץ דק
            כף אבקת מרק עוף
            כף גדושה רסק עגבניות
            2 ליטר מים(לפי הצורך)


            הכנה:


           1.טוחנים דק במעבד מזון פטרוזיליה,בצל
              ושום יחד,ומערבבים בקערה יחד עם
              הבשר(רצוי עם מעט שומן-מוסיף לרכות
              ולטעם)ושאר החומרים לכופתאות.
              משהים כחצי שעה לספיגת טעמים
              ויוצרים קציצות קטנות(כ-25).
           2.מרתיחים בסיר גדול כ-2 ליטר מים,
              מוסיפים תפוחי אדמה,מבשלים כ-3 דקות,
              מוסיפים את הכופתאות ומביאים שוב
              לרתיחה.
              לאחר כ-5 דקות מערבבים בעדינות
              בעזרת כף עץ,ומנקים שאריות חלבון
              שמפריש הבשר על פני המים.
           3.מוסיפים גזר ואפונה ומבשלים עוד
              כחצי שעה.
           4.מוסיפים אבקת מרק עוף,רסק עגבניות,
              סלרי ושמיר,מבשלים עוד כ-10 דקות
              והמרק מוכן(במהלך הבישול אפשר להוסיף
              מעט מים רותחים במידת הצורך).


             * טיפ: במקור היו מוסיפים למרק הזה
                      גם עלי דפנה..מי שאוהב יכול
                      להוסיף שני עלי דפנה למרק.

                      בנוסף,מי שאוהב להרגיש מעט
                      יותר אורז בכופתאות,אפשר לחצי
                      ק"ג בשר להוסיף עד חצי כוס
                      אורז.


             
   
                   יופי של מרק שיחמם את הלב..
                                   בתיאבון!
         
        



         
            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4840
 

       
   


      

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה