תבשיל אורז נהדר בשילוב נתחי
פרגיות שמעשירים את הטעם..
מנה עיקרית טעימה ומזינה
שכל ילד יאהב..ובעצם גם אנחנו,לא? :)
האורז:
2 כוסות אורז בסמטי(או פרסי)
1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
1 גזר(חתוך לרצועות דקות)
1 כוס אפונת גינה(מאריזה מוקפאת)
1 גבעול סלרי(קצוץ דק)
4 כפות שמן קנולה
כפית כורכום
כפית כמון
1/2 כף אבקת מרק עוף
כפית מלח(לפי הטעם)
4 כוסות מים(לפי הצורך)
הפרגיות:
5 נתחי פרגיות(כ-700 גרם)
1/2 כפית מלח(לפי הטעם)
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כף שמן קנולה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
הכנה:
1.ממליחים את נתחי הפרגיות בחצי כפית
מלח.מערבבים בכף שמן את התבלינים
לפרגיות ומורחים היטב.צורבים על
מחבת פסים או מחבת רגילה(עם ציפוי
טפלון/קרמי)עד הזהבה משני הצדדים.
פורסים לרצועות.
2.מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן עד
הזהבה,מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים
עד ריכוך קל.מוסיפים תבלינים ואורז
ומטגנים עוד כ-2 דקות תוך כדי
ערבוב.
3.מוסיפים 4 כוסות מים רותחים,מבשלים
כ-5 דקות עם מכסה מעט פתוח,
מוסיפים את האפונה,הרצועות של
הפרגיות,המלח ואבקת המרק ומערבבים
(אפשרות נוספת: במקום להוסיף
לתבשיל אפשר לשמור את רצועות
הפרגיות ולפזר מעל האורז בזמן
ההגשה).
4.מכסים את הסיר (כשהמכסה עטוף
במגבת)ומבשלים על אש קטנה עוד
כחצי שעה.
מגישים ונהנים-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4858
2 כוסות אורז בסמטי(או פרסי)
1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
1 גזר(חתוך לרצועות דקות)
1 גבעול סלרי(קצוץ דק)
4 כפות שמן קנולה
כפית כורכום
כפית כמון
1/2 כף אבקת מרק עוף
כפית מלח(לפי הטעם)
4 כוסות מים(לפי הצורך)
הפרגיות:
5 נתחי פרגיות(כ-700 גרם)
1/2 כפית מלח(לפי הטעם)
כפית פפריקה מתוקה בשמן
כף שמן קנולה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
הכנה:
1.ממליחים את נתחי הפרגיות בחצי כפית
מלח.מערבבים בכף שמן את התבלינים
לפרגיות ומורחים היטב.צורבים על
מחבת פסים או מחבת רגילה(עם ציפוי
טפלון/קרמי)עד הזהבה משני הצדדים.
2.מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן עד
הזהבה,מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים
עד ריכוך קל.מוסיפים תבלינים ואורז
ומטגנים עוד כ-2 דקות תוך כדי
ערבוב.
כ-5 דקות עם מכסה מעט פתוח,
מוסיפים את האפונה,הרצועות של
הפרגיות,המלח ואבקת המרק ומערבבים
(אפשרות נוספת: במקום להוסיף
לתבשיל אפשר לשמור את רצועות
הפרגיות ולפזר מעל האורז בזמן
ההגשה).
4.מכסים את הסיר (כשהמכסה עטוף
במגבת)ומבשלים על אש קטנה עוד
כחצי שעה.
מגישים ונהנים-בתיאבון!
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4858
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה