כולנו מכירים את הבייגלה הטעים
מילדות..מאפה טעים מבצק מיוחד
שמתפצפץ בפה.
מציעה לכם כאן מתכון נפלא לבייגל
בהכנה ביתית וטעימה לא פחות!
תיהנו :)
מילדות..מאפה טעים מבצק מיוחד
שמתפצפץ בפה.
מציעה לכם כאן מתכון נפלא לבייגל
בהכנה ביתית וטעימה לא פחות!
תיהנו :)
לבצק:
4 כוסות קמח
כף סוכר חום כהה
כפית דבש
כפית גדושה מלח
כף שמרים יבשים
25 גרם חמאה(או מרגרינה או 3 כפות שמן)
1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
מי חליטת הבייגל:
חצי כוס סוכר
כפית גדושה סודה לשתייה
ליטר מים
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק חלק אך
לא דביק,מכסים ומתפיחים כשעה.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח,
יוצרים גליל ומחלקים בעזרת סכין ל-6
עד-8 חלקים(תלוי בגודל שרוצים).
מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך בקוטר של
ס"מ בערך ויוצרים את הצורה של הבייגל.
3.מי חליטת הבייגל: חצי כוס סוכר מקרמלים
בסיר עד שמגיעים לצבע ענברי מעט כהה
4 כוסות קמח
כף סוכר חום כהה
כפית דבש
כפית גדושה מלח
כף שמרים יבשים
25 גרם חמאה(או מרגרינה או 3 כפות שמן)
1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
מי חליטת הבייגל:
חצי כוס סוכר
כפית גדושה סודה לשתייה
ליטר מים
הכנה:
1.לשים את חומרי הבצק לבצק חלק אך
לא דביק,מכסים ומתפיחים כשעה.
2.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח,
יוצרים גליל ומחלקים בעזרת סכין ל-6
עד-8 חלקים(תלוי בגודל שרוצים).
מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך בקוטר של
ס"מ בערך ויוצרים את הצורה של הבייגל.
3.מי חליטת הבייגל: חצי כוס סוכר מקרמלים
בסיר עד שמגיעים לצבע ענברי מעט כהה
(נזהרים שהסוכר לא יישרף).מוסיפים
ליטר מים רותחים בזהירות(מנמיכים את
האש בזמן הזה ואח"כ שוב מעלים)
וכפית גדושה סודה לשתייה.
חולטים כל בייגל במי החליטה שהכנו,
בערך חצי דקה כל צד ומניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה.
4.מפזרים מעל מלח גס,שומשום או פרג
(אפשר מעט מהכל),משהים כרבע שעה
לפני אפייה ואופים בחום של 190 מעלות
האש בזמן הזה ואח"כ שוב מעלים)
וכפית גדושה סודה לשתייה.
חולטים כל בייגל במי החליטה שהכנו,
בערך חצי דקה כל צד ומניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה.
4.מפזרים מעל מלח גס,שומשום או פרג
(אפשר מעט מהכל),משהים כרבע שעה
לפני אפייה ואופים בחום של 190 מעלות
עד הזהבה-בערך כ-20 דקות.
לפני אפייה:
לפני אפייה:
יופי של בייגל ביתי
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה