יום שלישי, 4 במרץ 2014

אוזני המן במילוי תמרים








             אוזני המן טעימים..
           מבצק פריך ונמס בפה ובמילוי
           של תמרים ואגוזי מלך.
           לחג שמח ומתוק במיוחד..תיהנו :)


 
                 
            לבצק:

            400 גרם מרגרינה(או חמאה),בטמפרטורת החדר
            5 כוסות קמח(לפי ספיגה)
            100 גרם אבקת סוכר
            1 שקית סוכר וניל
            גרידת לימון(מלימון קטן)
            4 כפות חלב(או מיץ תפוזים סחוט טרי לפרווה)

            למלית:

            1 וחצי קופסאות פלסטיק של ממרח תמרים
            1 שקית סוכר וניל
            כפית שטוחה קינמון(לפי הטעם)
            3/4 כוס אגוזי מלך(קצוצים מעט גס)

            * 3 כפות אבקת סוכר(לבזיקה)


            הכנה:

           1.מערבבים בקערה קמח,אבקת סוכר וסוכר
              וניל יחד,מוסיפים את המרגרינה ומפוררים
              בעזרת תערובת הקמח.מוסיפים את גרידת
              הלימון והחלב ולשים לבצק אחיד(בצק פריך-
              רצוי לא ללוש יותר מדי.
           2.מחלקים את הבצק ל-2 כדורים,עוטפים
              בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
              מוציאים מהמקרר כרבע שעה לפני רידוד
              הבצק.
           3.מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
           4.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק,קורצים
              עיגולים וממלאים במלית(בערך כפית).סוגרים
              לצורה של אוזן המן(את השאריות מאחדים
              לשימוש נוסף).
           5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
              במרווחים ואופים בחום של 170 מעלות כרבע
              שעה,עד הזהבה קלה.בגלל שהבצק פריך
              במיוחד,רצוי לצנן מעט את העוגיות לפני
              שמרימים מהתבנית,אחרת הן מתפוררות.
              לאחר צינון העוגיות בוזקים אבקת סוכר.




                      


      


                                    יופי של אוזני המן
                                     חג פורים שמח!




                המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary

                 בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3514





_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה