פשטידה חלבית נהדרת וטעימה ביותר..
עם פרוסות תפוחי אדמה ופטריות מוקרמים
בשמנת וגבינה..פשוט מעדן! תיהנו :)
מצרכים:
4 תפוחי אדמה אדומים(מאורכים)
1 סלסלת פטריות שמפניון(שטופות ופרוסות)
1 בצל(מגורד מעט גס בפומפייה)
1 שן שום כתושה
1 וחצי כפיות אורגנו יבש(כפית+חצי כפית)
2 כפות שמן זית(לטיגון)
רבע כפית מלח גס(לפי הטעם)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
לרוטב השמנת:
1 מיכל שמנת בישול 15%
3 ביצים L
רבע כפית מלח(לפי הטעם)
רבע כפית פלפל לבן(לפי הטעם)
רבע כפית מוסקט טחון
כף קמח תופח(או קורנפלור-אם רוצים ללא גלוטן)
הכנה:
1.מקלפים את תפוחי האדמה,מעבירים לסיר
ומכסים במים.מרתיחים על הגז כרבע שעה
(לבישול חלקי).מצננים מעט ופורסים לפרוסות
דקות בעובי כחצי ס"מ.
2.מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל
המגורד(לאחר שסחטנו מנוזלים)עד ריכוך
והזהבה קלה.מוסיפים שום,מערבבים ומוסיפים
את הפטריות.מפזרים מעל מלח גס(אפשר גם
מעט פלפל)וחצי כפית אורגנו.מקפיצים כ-2-3
דקות ומוכן(שומרים מעט מהפטריות לסוף).
3.בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים
לרוטב השמנת יחד.
4.בתבנית פיירקס(או תבנית אחרת-קוטר 24 ועמוקה)
משומנת מסדרים שכבה של תפוחי אדמה בצורת
מניפה ומפזרים מעל את הפטריות.יוצקים מעט
מהרוטב ומפזרים מעט מהגבינה מעל.ממשיכים
בסדר הזה עוד 2 שכבות של תפוחי אדמה,רוטב
וגבינה(נחלק כך שכחצי מכמות הגבינה נפזר בסוף).
5.מוסיפים מעל מעט מהפטריות ששמרנו,מפזרים
כפית אורגנו יבש ואופים בחום של 180 מעלות
כ-30 דקות עד הזהבה.
יופי של ארוחה מפנקת
מעדן-בתיאבון!
4 תפוחי אדמה אדומים(מאורכים)
1 סלסלת פטריות שמפניון(שטופות ופרוסות)
1 בצל(מגורד מעט גס בפומפייה)
1 שן שום כתושה
1 וחצי כפיות אורגנו יבש(כפית+חצי כפית)
2 כפות שמן זית(לטיגון)
רבע כפית מלח גס(לפי הטעם)
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
לרוטב השמנת:
1 מיכל שמנת בישול 15%
3 ביצים L
רבע כפית מלח(לפי הטעם)
רבע כפית פלפל לבן(לפי הטעם)
רבע כפית מוסקט טחון
כף קמח תופח(או קורנפלור-אם רוצים ללא גלוטן)
הכנה:
1.מקלפים את תפוחי האדמה,מעבירים לסיר
ומכסים במים.מרתיחים על הגז כרבע שעה
(לבישול חלקי).מצננים מעט ופורסים לפרוסות
דקות בעובי כחצי ס"מ.
2.מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל
המגורד(לאחר שסחטנו מנוזלים)עד ריכוך
והזהבה קלה.מוסיפים שום,מערבבים ומוסיפים
את הפטריות.מפזרים מעל מלח גס(אפשר גם
מעט פלפל)וחצי כפית אורגנו.מקפיצים כ-2-3
דקות ומוכן(שומרים מעט מהפטריות לסוף).
3.בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים
לרוטב השמנת יחד.
4.בתבנית פיירקס(או תבנית אחרת-קוטר 24 ועמוקה)
משומנת מסדרים שכבה של תפוחי אדמה בצורת
מניפה ומפזרים מעל את הפטריות.יוצקים מעט
מהרוטב ומפזרים מעט מהגבינה מעל.ממשיכים
בסדר הזה עוד 2 שכבות של תפוחי אדמה,רוטב
וגבינה(נחלק כך שכחצי מכמות הגבינה נפזר בסוף).
5.מוסיפים מעל מעט מהפטריות ששמרנו,מפזרים
כפית אורגנו יבש ואופים בחום של 180 מעלות
כ-30 דקות עד הזהבה.
יופי של ארוחה מפנקת
מעדן-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5665
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5665
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה