צ'אדי-לביבות טעימות מאוד מהמטבח הגיאורגי,
מקמח תירס טחון דק כמו קמח רגיל.
יש ללביבות האלה מרקם דומה(אך מיוחד
יותר)כמו כל בצק שמרים מטוגן.
אפשר למלא בגבינה מלוחה כמו כריך,
נהדר גם לטבול ברוטב של התבשילים שלנו
או לצד סלטים..פשוט מעדן..תיהנו :)
לבצק:
(כ-14 לביבות)
1 וחצי כוסות קמח תירס(טחון דק כמו קמח לבן)
2 וחצי כוסות קמח לבן רגיל
כפית מלח
כף שמרים יבשים
1 ביצה L
חצי כפית סוכר
1 וחצי עד 1 ושלושת רבעי כוסות מים(לפי ספיגה)
הכנה:
1.מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הקמח,
השמרים והסוכר,יוצרים גומה ומוסיפים ביצה,
מלח ומים פושרים בהדרגה.
2.לשים לבצק מעט דליל ודביק ומתפיחים כחצי
שעה.מורידים את האוויר מהבצק ומתפיחים
שוב.
3.מכינים קערה קטנה עם מים,טובלים את כף
היד,אח"כ לוקחים גוש מהבצק בגודל קערית
היד בערך(יוצרים מעין כופתאות בקערית היד).
מעבירים לשמן החם ומטגנים עד הזהבה
משני הצדדים.מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
יופי של לביבות
חמות וטעימות-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3296
(כ-14 לביבות)
1 וחצי כוסות קמח תירס(טחון דק כמו קמח לבן)
2 וחצי כוסות קמח לבן רגיל
כפית מלח
כף שמרים יבשים
1 ביצה L
חצי כפית סוכר
1 וחצי עד 1 ושלושת רבעי כוסות מים(לפי ספיגה)
הכנה:
1.מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הקמח,
השמרים והסוכר,יוצרים גומה ומוסיפים ביצה,
מלח ומים פושרים בהדרגה.
2.לשים לבצק מעט דליל ודביק ומתפיחים כחצי
שעה.מורידים את האוויר מהבצק ומתפיחים
שוב.
3.מכינים קערה קטנה עם מים,טובלים את כף
היד,אח"כ לוקחים גוש מהבצק בגודל קערית
היד בערך(יוצרים מעין כופתאות בקערית היד).
מעבירים לשמן החם ומטגנים עד הזהבה
משני הצדדים.מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
יופי של לביבות
חמות וטעימות-בתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3296
אפשר לאפות?
השבמחק