מי לא מכיר את עוגיות המעמול ?
מבצק פריך ונמס בפה ומלית מתוקה
של תמרים או אגוזים ובעיקר
הצורות המיוחדות..
מהעוגיות הכי יפות וטעימות שיש! :)
לבצק:
(כ-80 עוגיות מעמול)
400 גרם חמאה,רכה(או מרגרינה)
4 כוסות קמח רגיל
2/3 כוס סולת
כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים
2-3 טיפות מי ורדים
למלית:
1 וחצי קופסאות פלסטיק של ממרח תמרים
1 ורבע כוסות אגוזי מלךׁ(קצוצים גס)
כפית גדושה קינמון
1 סוכר וניל
*אבקת סוכר לבזיקה
הכנה:
1.מערבבים בקערה סולת,קמח רגיל וקמח תופח
יחד.מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת
תערובת הקמח.מוסיפים את מי הורדים,
השמן והמים,ולשים לבצק אחיד(בצק פריך-
רצוי לא ללוש יותר מדי).
2.מחלקים את הבצק ל-2 כדורים,עוטפים בניילון
נצמד ומכניסים למקרר לשעה.מתחילים לרדד
כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר.
3.מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק,קורצים
עיגולים וממלאים במלית(בערך כפית).
סוגרים כל עיגול לחצי סהר כמו כיסונים(את
שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף).
הופכים את הסהר הממולא,כך שהתפר יהיה
כלפי מטה ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עלה.
בעזרת צבתית משוננת למעמולים ממשיכים
לעצב את צורת העלה.
5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
במרווחים ואופים בחום של 180 מעלות
כרבע שעה,עד הזהבה קלה.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
ולפני אפייה:
יופי של עוגיות
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3406
(כ-80 עוגיות מעמול)
4 כוסות קמח רגיל
2/3 כוס סולת
כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן קנולה
2-3 טיפות מי ורדים
למלית:
1 וחצי קופסאות פלסטיק של ממרח תמרים
1 ורבע כוסות אגוזי מלךׁ(קצוצים גס)
כפית גדושה קינמון
1 סוכר וניל
*אבקת סוכר לבזיקה
1.מערבבים בקערה סולת,קמח רגיל וקמח תופח
רצוי לא ללוש יותר מדי).
2.מחלקים את הבצק ל-2 כדורים,עוטפים בניילון
נצמד ומכניסים למקרר לשעה.מתחילים לרדד
כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר.
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק,קורצים
שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף).
כלפי מטה ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עלה.
בעזרת צבתית משוננת למעמולים ממשיכים
לעצב את צורת העלה.
5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
במרווחים ואופים בחום של 180 מעלות
כרבע שעה,עד הזהבה קלה.
מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3406
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה