עוגות דניש טעימות מאוד!
נהדרות לחגים,לאירוח או
סתם לפינוק עם הקפה :)
לבצק:
4 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה(או מרגרינה לפרווה)
כף שמרים יבשים
2 ביצים M
1/3 כוס סוכר
כפית גדושה דבש
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
כוס חלב פושר(או מים לפרווה)
למלית הפרג:
100 גרם פרג שחור(אריזת ניילון)
1/2 כוס סוכר
כף גדושה דבש
גרידת לימון מחצי לימון
20 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה)
תפוח עץ ירוק(מסוג סמיט-מקולף ומגורד בפומפייה)
כפית קינמון
1/2 כוס חלב(או מים לפרווה)
כף קורנפלור
לציפוי: ביצה אחת טרופה
2 כפות שומשום
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים
גומה ומוסיפים דבש,חמאה,ביצים,תמצית וניל
וחלב פושר בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח
וגרידת לימון,וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך
אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
2.מכינים את המלית:מעבירים לקלחת את כל
החומרים למלית(חוץ מהפרג),מערבבים
ומרתיחים על הגז.מוסיפים את הפרג,מבשלים
כ-5 דקות עד הסמכה ומצננים.
3.מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומחלקים
ל-2 כדורים.מכסים ומתפיחים במקרר כ-40
דקות(כך יהיה יותר נוח לעבוד עם הבצק).
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק.מורחים
חצי מהמלית על 2/3 מהעלה לאורך,את שליש
הבצק בלי המלית מקפלים מעל שליש הבצק
המרוח ואת השליש שנותר מעליו.משהים
כ-10 דקות.
5.מרדדים שוב לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ.
בעזרת גלגלת פיצה מחלקים את הבצק ל-2
לאורך.כל חלק מחלקים שוב ל-9 מלבנים
ויוצרים חתך לאורך במרכז כל מלבן בצק.
6.מכניסים קצה אחד לחתך שיצרנו ומושכים
החוצה בסיבוב אחד.מורחים ביצה טרופה,
מפזרים מעל שומשום ומשהים כ-20 דקות.
7.אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה,
עד הזהבה.
* טיפ: מומלץ לאחר האפייה לצקת מעל
סירופ סוכר חם עם מעט תמצית
וניל(מוסיף לטעם ולברק).
יופי של עוגות..
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4991
4 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה(או מרגרינה לפרווה)
כף שמרים יבשים
2 ביצים M
1/3 כוס סוכר
כפית גדושה דבש
כפית תמצית וניל
גרידת לימון מחצי לימון
כוס חלב פושר(או מים לפרווה)
למלית הפרג:
100 גרם פרג שחור(אריזת ניילון)
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון מחצי לימון
20 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה)
תפוח עץ ירוק(מסוג סמיט-מקולף ומגורד בפומפייה)
כפית קינמון
1/2 כוס חלב(או מים לפרווה)
כף קורנפלור
2 כפות שומשום
הכנה:
1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים
גומה ומוסיפים דבש,חמאה,ביצים,תמצית וניל
וחלב פושר בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח
וגרידת לימון,וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך
אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
החומרים למלית(חוץ מהפרג),מערבבים
ומרתיחים על הגז.מוסיפים את הפרג,מבשלים
כ-5 דקות עד הסמכה ומצננים.
3.מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומחלקים
ל-2 כדורים.מכסים ומתפיחים במקרר כ-40
דקות(כך יהיה יותר נוח לעבוד עם הבצק).
4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק.מורחים
חצי מהמלית על 2/3 מהעלה לאורך,את שליש
הבצק בלי המלית מקפלים מעל שליש הבצק
המרוח ואת השליש שנותר מעליו.משהים
כ-10 דקות.
5.מרדדים שוב לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ.
בעזרת גלגלת פיצה מחלקים את הבצק ל-2
לאורך.כל חלק מחלקים שוב ל-9 מלבנים
ויוצרים חתך לאורך במרכז כל מלבן בצק.
6.מכניסים קצה אחד לחתך שיצרנו ומושכים
החוצה בסיבוב אחד.מורחים ביצה טרופה,
מפזרים מעל שומשום ומשהים כ-20 דקות.
7.אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה,
עד הזהבה.
סירופ סוכר חם עם מעט תמצית
וניל(מוסיף לטעם ולברק).
בהצלחה ובתיאבון!
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4991
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה