יום חמישי, 20 במרץ 2014

דניש פרג








              עוגות דניש טעימות מאוד!
           נהדרות לחגים,לאירוח או
           סתם לפינוק עם הקפה :)

           לבצק:

           4 כוסות קמח
           100 גרם חמאה רכה(או מרגרינה לפרווה)
           כף שמרים יבשים
           2 ביצים M
           1/3 כוס סוכר
           כפית גדושה דבש
           כפית תמצית וניל
           גרידת לימון מחצי לימון
           כוס חלב פושר(או מים לפרווה)

           למלית הפרג:

           100 גרם פרג שחור(אריזת ניילון)
           1/2 כוס סוכר
           כף גדושה דבש
           גרידת לימון מחצי לימון
           20 גרם חמאה(או מרגרינה לפרווה)
           תפוח עץ ירוק(מסוג סמיט-מקולף ומגורד בפומפייה)
           כפית קינמון
           1/2 כוס חלב(או מים לפרווה)
           כף קורנפלור
       
           לציפוי: ביצה אחת טרופה
                     2 כפות שומשום

           הכנה:

           1.מערבבים בקערה קמח,שמרים וסוכר יחד,יוצרים
              גומה ומוסיפים דבש,חמאה,ביצים,תמצית וניל
              וחלב פושר בהדרגה.לקראת הסוף מוסיפים מלח
              וגרידת לימון,וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך
              אך לא דביק.מכסים ומתפיחים כשעה.
           2.מכינים את המלית:מעבירים לקלחת את כל
              החומרים למלית(חוץ מהפרג),מערבבים
              ומרתיחים על הגז.מוסיפים את הפרג,מבשלים
              כ-5 דקות עד הסמכה ומצננים.
           3.מורידים את האוויר מהבצק שתפח ומחלקים
              ל-2 כדורים.מכסים ומתפיחים במקרר כ-40
              דקות(כך יהיה יותר נוח לעבוד עם הבצק).
           4.מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני דק.מורחים
              חצי מהמלית על 2/3 מהעלה לאורך,את שליש
              הבצק בלי המלית מקפלים מעל שליש הבצק
              המרוח ואת השליש שנותר מעליו.משהים
              כ-10 דקות.
           5.מרדדים שוב לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ.
              בעזרת גלגלת פיצה מחלקים את הבצק ל-2
              לאורך.כל חלק מחלקים שוב ל-9 מלבנים
              ויוצרים חתך לאורך במרכז כל מלבן בצק.
           6.מכניסים קצה אחד לחתך שיצרנו ומושכים
              החוצה בסיבוב אחד.מורחים ביצה טרופה,
              מפזרים מעל שומשום ומשהים כ-20 דקות.
           7.אופים בחום של 170 מעלות כרבע שעה,
              עד הזהבה.

               * טיפ: מומלץ לאחר האפייה לצקת מעל
                        סירופ סוכר חם עם מעט תמצית
                        וניל(מוסיף לטעם ולברק).



               

         



                                         יופי של עוגות..
                                       בהצלחה ובתיאבון!




             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4991





_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה