קציצות טעימות ביותר!
עשיתי כאן שילוב של קציצות תפוחי אדמה
מהמטבח הגיאורגי(שמתאימות גם לפסח)
עם מלית בשר..יצא ממש כמו קובה :)
משתפת גם אתכם..תיהנו!
מצרכים למעטפת:
(כ-18 קציצות)
5 תפוחי אדמה גדולים(אדומים)
1 בצל(פרוס דק לרבעי טבעות)
4 כפות גדושות קמח מצות(או פירורי לחם)
1 ביצה M
חצי כפית כורכום
קורט צ'ילי גרוס
כפית מלח(לפי הטעם)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף שמן קנולה(לטיגון הבצל)
למלית הבשר:
400 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום קצוצות
1 בצל(קצוץ דק)
כפית כוסברה מיובשת
כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה בשמן
קורט צ'ילי גרוס
5 גבעולי פטרוזיליה(קצוצים)
כפית מלח(לפי הטעם)
*ביצה טרופה (לציפוי הקציצות לפני טיגון)
הכנה:
1.מטגנים את הבצל הפרוס לרבעי טבעות בכף
שמן קנולה עד הזהבה קלה ומוסיפים לתפוחי
האדמה לאחר שבישלנו,קילפנו וריסקנו אותם
למרקם חלק.מוסיפים את שאר המצרכים
של המעטפת ומערבבים.
2.מלית הבשר:מאדים במחבת טפלון/קרמי את
הבשר תוך כדי ערבוב מדי פעם.מוסיפים
את הבצל הקצוץ,השום והתבלינים,וממשיכים
לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל.לאחר מספר
דקות כשהבשר כבר מבושל ומפורר,מוסיפים
את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כ-5 דקות.
3.יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים,
משטחים,ממלאים בבשר המאודה שהכנו(פעולת
המילוי כמו שמכינים קובה),טובלים בביצה
טרופה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
זהו-הקציצות/קובות מוכנות!
(אם רוצים-אפשר גם לטגן חלק מהקציצות
בלי המלית).
יופי של קציצות..
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3159
(כ-18 קציצות)
1 בצל(פרוס דק לרבעי טבעות)
4 כפות גדושות קמח מצות(או פירורי לחם)
1 ביצה M
חצי כפית כורכום
קורט צ'ילי גרוס
כפית מלח(לפי הטעם)
כף שמן קנולה(לטיגון הבצל)
400 גרם בשר בקר טחון
2 שיני שום קצוצות
1 בצל(קצוץ דק)
כפית כוסברה מיובשת
כפית פלפל שחור גרוס
קורט צ'ילי גרוס
כפית מלח(לפי הטעם)
*ביצה טרופה (לציפוי הקציצות לפני טיגון)
הכנה:
1.מטגנים את הבצל הפרוס לרבעי טבעות בכף
שמן קנולה עד הזהבה קלה ומוסיפים לתפוחי
האדמה לאחר שבישלנו,קילפנו וריסקנו אותם
למרקם חלק.מוסיפים את שאר המצרכים
של המעטפת ומערבבים.
2.מלית הבשר:מאדים במחבת טפלון/קרמי את
הבשר תוך כדי ערבוב מדי פעם.מוסיפים
את הבצל הקצוץ,השום והתבלינים,וממשיכים
לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל.לאחר מספר
דקות כשהבשר כבר מבושל ומפורר,מוסיפים
את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כ-5 דקות.
3.יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים,
משטחים,ממלאים בבשר המאודה שהכנו(פעולת
המילוי כמו שמכינים קובה),טובלים בביצה
טרופה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
זהו-הקציצות/קובות מוכנות!
בלי המלית).
יופי של קציצות..
בהצלחה ובתיאבון!
המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3159
מעולהההההההההההההההה.
השבמחק