דפים

יום שבת, 22 במרץ 2014

קציצות תפוחי אדמה עם בשר








                 קציצות טעימות ביותר!
          עשיתי כאן שילוב של קציצות תפוחי אדמה
          מהמטבח הגיאורגי(שמתאימות גם לפסח)
          עם מלית בשר..יצא ממש כמו קובה :)
          משתפת גם אתכם..תיהנו!

           מצרכים למעטפת:
           (כ-18 קציצות)
           
           5 תפוחי אדמה גדולים(אדומים)
           1 בצל(פרוס דק לרבעי טבעות)
           4 כפות גדושות קמח מצות(או פירורי לחם)
           1 ביצה M
           חצי כפית כורכום
           קורט צ'ילי גרוס
           כפית מלח(לפי הטעם)
           חצי כפית פלפל שחור גרוס
           כף שמן קנולה(לטיגון הבצל)

           למלית הבשר:

           400 גרם בשר בקר טחון
           2 שיני שום קצוצות
           1 בצל(קצוץ דק)
           כפית כוסברה מיובשת
           כפית פלפל שחור גרוס
           כפית פפריקה מתוקה בשמן
           קורט צ'ילי גרוס
           5 גבעולי פטרוזיליה(קצוצים)
           כפית מלח(לפי הטעם)

           *ביצה טרופה (לציפוי הקציצות לפני טיגון)

            הכנה:

           1.מטגנים את הבצל הפרוס לרבעי טבעות בכף
              שמן קנולה עד הזהבה קלה ומוסיפים לתפוחי
              האדמה לאחר שבישלנו,קילפנו וריסקנו אותם
              למרקם חלק.מוסיפים את שאר המצרכים
              של המעטפת ומערבבים.
           2.מלית הבשר:מאדים במחבת טפלון/קרמי את
              הבשר תוך כדי ערבוב מדי פעם.מוסיפים
              את הבצל הקצוץ,השום והתבלינים,וממשיכים
              לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל.לאחר מספר
              דקות כשהבשר כבר מבושל ומפורר,מוסיפים
              את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כ-5 דקות.
           3.יוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים,
              משטחים,ממלאים בבשר המאודה שהכנו(פעולת
              המילוי כמו שמכינים קובה),טובלים בביצה
              טרופה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
              זהו-הקציצות/קובות מוכנות!
              (אם רוצים-אפשר גם לטגן חלק מהקציצות
               בלי המלית).


               
                        יופי של קציצות..
                        בהצלחה ובתיאבון!



             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3159
          

     

תגובה 1: